NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Extra šťavnatá hrnčeková bábovka s jablkami. Presne takto ju pripravovali naše babičky.
Extra šťavnatá hrnčeková bábovka s jablkami. Presne takto ju pripravovali naše babičky.
Recept Extra šťavnatá hrnčeková bábovka s jablkami. Presne takto ju pripravovali naše babičky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Žiadna suchá bábovka, ktorú potrebujete zapiť kávou alebo čajom. Odporúčam vyskúšať. Je naozaj šťavnatá a veľmi chutná. Na mňa je trochu menej sladká, ale manželovi to úplne vyhovuje. Neobľubuje presladené koláče a tento bol podľa jeho gusta. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   29.1.2025

Extra šťavnatá hrnčeková bábovka s jablkami. Presne takto ju pripravovali naše babičky.

Žiadna suchá bábovka, ktorú potrebujete zapiť kávou alebo čajom. Odporúčam vyskúšať. Je naozaj šťavnatá a veľmi chutná. Na mňa je trochu menej sladká, ale manželovi to úplne vyhovuje. Neobľubuje presladené koláče a tento bol podľa jeho gusta. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 300 ml
1 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
práškový cukor
1 hrnček
nastrúhané jablko
1/2 hrnčeka
olej
1/2 hrnčeka
mlieko
3 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
škoricový cukor

Na vymastenie:

podľa potreby
maslo

Na vysypanie

podľa potreby
polohrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia

Do bábovky môžete pridať rôzne ingrediencie navyše. Výborné sú napríklad hrozienka, orechy alebo dokonca aj kandizované ovocie. My ju máme radi takto bez všetkého, len posypanú cukrom.

  1. Vajíčka vyšľaháme pomocou mixéra a šľahacej metly s práškovým cukrom do tuhej peny. Prilejeme mlieko, olej, pridáme polohrubú a hladkú múku, prášok do pečiva, škoricový cukor, nastrúhané jablká a všetko spolu už len vareškou premiešame. 
  2. Pripravené cesto nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. 
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 60 minút pri teplote 170 °C. Riaďte sa svojou rúrou. Keď som túto bábovku piekla u mamky, pred dopečením som ju musela prikryť alobalom, lebo trošku vrch pripieklo a stred bol ešte nedopečený.

Pred vytiahnutím bábovky z rúry nezabudnite urobiť skúšku špajdľou. Keď je suchá, bábovka je upečená. Predtým, ako ju naservírujete, ju nechajte úplne vychladnúť. Následne ju vyklopte z formy, posypte práškovým cukrom a nakrájajte. Dobrú chuť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár