NajRecept.sk Torty Sladké torty Extra rýchla falošná Napoleon torta s jemným pudingovým krémom
Extra rýchla falošná Napoleon torta s jemným pudingovým krémom
Recept Extra rýchla falošná Napoleon torta s jemným pudingovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchly a jednoduchý recept na falošnú Napoleonovú tortu, ktorá sa vám rozpustí na jazyku. Táto torta patrí medzi základné a tradičné zákusky, ktoré sa robia už dlhé roky. Ja som sa jej stále vyhýbala, pretože som sa bála, že je príliš náročná. Pravdou je však presný opak. S týmto receptom sa vám podarí na prvýkrát.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   23.5.2025

Extra rýchla falošná Napoleon torta s jemným pudingovým krémom

Rýchly a jednoduchý recept na falošnú Napoleonovú tortu, ktorá sa vám rozpustí na jazyku. Táto torta patrí medzi základné a tradičné zákusky, ktoré sa robia už dlhé roky. Ja som sa jej stále vyhýbala, pretože som sa bála, že je príliš náročná. Pravdou je však presný opak. S týmto receptom sa vám podarí na prvýkrát.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

2 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
2 lyžičky
vanilkový cukor
3 lyžice
hladká múka
900 ml
mlieko
100 g
maslo

Cesto:

800 g
lístkové cesto
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Napoleonová torta je veľmi jemná. Charakteristická je tým, že má príjemnú vyváženú chuť. Na rozdiel od mnohých iných zákuskov nie je vôbec presladená, takže sa vám bude dobre jesť.

  1. V hrnci zmiešame vajíčka, kryštálový a vanilkový cukor a hladkú múku. Následne prilejeme mlieko, dôkladne premiešame a dáme na sporák.
  2. Uvaríme hustú kašu, do ktorej ešte za horúca dáme maslo a necháme vychladnúť.
  3. Lístkové cesto nakrájame na štvorčeky (viď fotka), uložíme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 20 až 25 minút.
  4. Vychladnutý hotový krém nalejeme k upečeným štvorčekom z lístkového cesta a dôkladne premiešame. Zopár štvorčekov si však nezabudnite odložiť bokom – budeme ich potrebovať na zdobenie.
  5. Takto pripravenú zmes nanesieme do tortovej formy, uhladíme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  6. Štvorčeky, ktoré sme si odložili, pomrvíme a nanesieme ich navrch a boky torty.

Tortu nakrájajte na menšie trojuholníky a môžete podávať. Najlepšie chutí dobre vychladená, kedy taktiež drží tvar. Chceli by ste si pripraviť ešte nejakú tortu? Vyskúšajte napríklad túto s kokosovým krémom na štýl Raffaello.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár