NajRecept.sk Pečivo Chlieb Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.
Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.
Recept Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

100x lepší ako kupovaný. Aj keď sú už opatrenia kvôli vírusu pomaly na ústupe, buďme stále opatrní a keď netreba, tak obchody z našich plánov vynechajme. Aj doma si môžete pripraviť chutné pečivo, dokonca niekedy aj oveľa lepšie. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   30.4.2021

Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.

100x lepší ako kupovaný. Aj keď sú už opatrenia kvôli vírusu pomaly na ústupe, buďme stále opatrní a keď netreba, tak obchody z našich plánov vynechajme. Aj doma si môžete pripraviť chutné pečivo, dokonca niekedy aj oveľa lepšie. Autor: Triniti

15 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
3 hrnčeky
hladká múka
1 lyžička
sušené droždie
2 lyžičky
soľ
1 a 1/2 hrnčeka
voda
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Len 4 základné suroviny vám postačia na prípravu chutného jemného chleba. Všetky suroviny spolu vymiešame vareškou a vznikne husté cesto, ktoré rukami spracujeme na bochník, uložíme ho do pekáča s papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme na pracovnej doske kysnúť 8 hodín.
  2. Najlepšie je tento chlieb pripravovať večer. Večer zamiešame, ráno pečieme.
  3. Chlieb pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ďalších 30 minút - sledujeme.
  4. Pred pečením som na povrchu urobila tri zárezy nožom. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Tachonka    ·   31.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dělala jsem už 2x . Poprvé se povedl na 1,podruhé jsem zvojtila teplotu a už nebyl tak krásný,ale chuťově mňamka. Připomíná mi vzhledově Horal z Globusu.Jen tedy nenechávala jsem kynout 8 hodin,protože už po 2 hodinách se zdálo těsto překynuté a stačilo to bohatě.A soli jsem dala poprvé dle receptu a zdál se mi slanější než jsem zvyklá.Tak jsem podruhé dala jen 1,5 lžičky a bylo to chuťově lepší.Asi to záleží na chuti každého.Dávám bodík a přidám i fotku :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár