NajRecept.sk Dezerty Koláče Extra čokoládové tortičky s jemným smotanovým krémom a višňami.
Extra čokoládové tortičky s jemným smotanovým krémom a višňami.
Recept Extra čokoládové tortičky s jemným smotanovým krémom a višňami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto čokoládové tortičky nielenže skvelo chutia, ale taktiež tak aj vyzerajú. Stanú sa ozdobou každého stola, rovnako ako to bolo v mojom prípade, keď som ich naservírovala počas jednej oslavy hosťom.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   7.3.2025

Extra čokoládové tortičky s jemným smotanovým krémom a višňami.

Tieto čokoládové tortičky nielenže skvelo chutia, ale taktiež tak aj vyzerajú. Stanú sa ozdobou každého stola, rovnako ako to bolo v mojom prípade, keď som ich naservírovala počas jednej oslavy hosťom.

45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
štipka
soľ
80 g
kryštálový cukor
30 g
rastlinný olej
50 g
mlieko
80 g
hladká múka
20 g
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva

Poleva:

100 g
tmavá čokoláda
100 g
smotana na šľahanie (33 – 36 %)

Cukrový sirup:

50 g
voda
25 g
cukor
1 lyžica
citrónová šťava

Krém:

250 g
kyslá smotana alebo biely jogurt
20 g
kakao
40 g
práškový cukor
100 g
tmavá čokoláda

Ďalej:

podľa potreby
čerstvé višne alebo kompót
podľa potreby
mätové lístky
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia

Či už nemáte čo upiecť na nejakú oslavu alebo len máte chuť na niečo sladké, tieto čokoládové tortičky s višňami sú tou najlepšou voľbou. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, aj napriek tomu, že vyzerajú mierne komplikovane.

  1. Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli a cukrom. Šľaháme približne 10 minút. Následne pridáme rastlinný olej a mlieko. Všetko prešľaháme a postupne zapracujeme múku, ktorú sme zmiešali s kakaom a práškom do pečiva.
  2. Hotové cesto vylejeme do plechu s rozmermi 26 x 37 cm a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 10 až 12 minút.
  3. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. V miske rozpustíme čokoládu so smotanou a dáme zatiaľ na bok. Skvelú čokoládovú polevu si okrem toho viete urobiť aj podľa tohto receptu.
  4. Hotové cesto necháme vychladnúť, stiahneme z neho papier na pečenie a potrieme ho cukrovým sirupom, ktorý sme si pripravili tak, že sme nechali zovrieť vodu s cukrom a následne sme doň pridali šťavu z citróna.
  5. Z takto pripraveného korpusu vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm.
  6. Čokoládovú polevu dáme do cukrárskeho vrecka a aplikujeme ju na polovicu koliesok. Druhou polovicou ich zakryjeme. (viď obrázok)
  7. Navrch koláčika dáme ďalšiu vrstvu čokolády a jemne ju rozotrieme.
  8. Krém: V miske ručne vymiešame kyslú smotanu alebo jogurt s kakaom a práškovým cukrom. Následne pridáme roztopenú čokoládu, premiešame a hotový krém nanesieme cukrárskym vreckom na koláčik.
  9. Navrch koláča dáme ešte višňu, ozdobíme mätovým lístkom a podávame.

Tortičky sú malé a šikovné. Na tanieri krásne vyniknú. Ak by ste nemali višne, pokojne ich nahraďte iným mierne kyslastým ovocím, napríklad ríbezľami. Hľadáte recept na podobné menšie koláčiky, no chcete niečo rýchlejšie? Vyskúšajte tieto bleskové mascarpone košíčky z lístkového cesta.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár