NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením
Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením
Recept Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením
Foto: Jaja79

Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením vnútri. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   27.5.2021

Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením

Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením vnútri. Autor: Jaja79

35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
hnedý cukor
35 g
kakao
10 g
hladká múka
štipka
soľ

Krém:

200 ml
smotana na šľahanie
140 g
horká čokoláda 70%
3 lyžice
džem
čerstvé jahody

Glazúra:

60 g
horká čokoláda
trochu
olej
čoko ryža
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Najskôr začneme s prípravou krému. Smotanu ohrejeme a rozpustíme v nej na kúsky nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny.
  2. Do misky preosejeme kakao s múkou a pridáme štipku soli. Premiešame. Žĺtky vyšľaháme s 2/3 cukru do tuhej peny, v druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom do tuhej peny. K žĺtkom pridáme sypkú zmes múky, kakaa a soli a premiešame. Nakoniec zľahka vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  3. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 5-7 minút. Cesto na plechu rozotrieme na tenkú vrstvu. Nepečieme príliš dlho, aby sme cesto nevysušili. Upečené cesto vyberieme z rúry a zrolujeme ešte horúce s navlhčenou utierkou. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Čokoládovú smotanu po minimálne troch hodinách vyberieme z chladničky a mixérom vyšľaháme na hladký krém.
  5. Cesto potrieme marmeládou, krémom, poukladáme jahody a zrolujeme. Vrch rolády polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali trochu oleja, aby bola krásne lesklá, posypeme čoko ryžou a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár