NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Expresný rýchlo koláč s jablkami a šľahačkou. Vyskúšajte môj recept, ktorý zvladnú aj začiatočníci.
Expresný rýchlo koláč s jablkami a šľahačkou. Vyskúšajte môj recept, ktorý zvladnú aj začiatočníci.
Expresný rýchlo koláč s jablkami a šľahačkou. Vyskúšajte môj recept, ktorý zvladnú aj začiatočníci.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie R.

Zostali mi doma staršie jablká, tak som ich potrebovala zúžitkovať. Rýchlobuchta, je mäkučká a výborná. Rýchly jablkový koláč je ideálnym riešením pre chutný dezert, keď sa náhle objaví návšteva alebo keď máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám tráviť hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept využíva čerstvé jablká, ktoré dodajú koláču vlhkosť a osviežujúci ovocný nádych. Cesto sa ľahko pripravuje zmiešaním základných surovín ako je múka, cukor, vajcia a olej. Autor: Lucie R.

NajLucka NajLucka    ·   15.4.2024

Expresný rýchlo koláč s jablkami a šľahačkou. Vyskúšajte môj recept, ktorý zvladnú aj začiatočníci.

Zostali mi doma staršie jablká, tak som ich potrebovala zúžitkovať. Rýchlobuchta, je mäkučká a výborná. Rýchly jablkový koláč je ideálnym riešením pre chutný dezert, keď sa náhle objaví návšteva alebo keď máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám tráviť hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept využíva čerstvé jablká, ktoré dodajú koláču vlhkosť a osviežujúci ovocný nádych. Cesto sa ľahko pripravuje zmiešaním základných surovín ako je múka, cukor, vajcia a olej. Autor: Lucie R.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 ml
horúca voda
100 ml
olej
1 bal.
prášok do pečiva
250 g
hladká múka

Ďalej:

podľa potreby
jablko
podľa potreby
voda
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
ocet
2 bal.
vanilkový puding
100 ml
voda
3 bal.
smotana na šľahanie
podľa chuti
vanilkový cukor
na vrch
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Všetko zmiešam okrem bielkov a nakoniec pridám sneh. Pečiem na 180 st. 20 minút.
  2. Jablká som olúpala, nakrájala, dala do hrnca, podliala vodou, pridala cukor a ocot (podľa chuti jabĺk) a varila do mäkka. Potom vzala ručný mixér, rozmixovala a pridala 2x vanilkový puding rozpustený v 100 ml vody. Vznikne hustá kaša. Dala som to na upečený korpus.
  3. Nechala vychladnúť a nakoniec šľahačku. Ja dala 3x šľahačky + vanilkový cukor. Mám skutočne veľký plech. Piškótu môžete použiť na akúkoľvek buchtu. Na vrch kakao.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár