NajRecept.sk Dezerty Koláče Expresné škoricové koláčiky z lístkového cesta a 2 jabĺk.
Expresné škoricové koláčiky z lístkového cesta a 2 jabĺk.
Recept Expresné škoricové koláčiky z lístkového cesta a 2 jabĺk.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto jablkové taštičky z lístkového cesta sú dokonalým dezertom, keď doma nemáte veľa ingrediencií, no chcete si pripraviť niečo dobré a sladké. Hotové sú do niekoľkých minút a môžete si byť istí, že s nimi budete mať úspech u dospelých aj detí.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   4.3.2025

Expresné škoricové koláčiky z lístkového cesta a 2 jabĺk.

Tieto jablkové taštičky z lístkového cesta sú dokonalým dezertom, keď doma nemáte veľa ingrediencií, no chcete si pripraviť niečo dobré a sladké. Hotové sú do niekoľkých minút a môžete si byť istí, že s nimi budete mať úspech u dospelých aj detí.

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
lístkové cesto
3 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
škorica
2 ks
jablko
podľa potreby
mlieko (na potretie)
podľa potreby
sušené hrozienka
podľa potreby
sezam
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Lístkové cesto je univerzálne a chutné. V kuchyni ho používam veľmi rada, a to ako pri pečení sladkých dezertov, tak aj pri príprave slaných jedál. Tentokrát som použila kupované, no často si robím svoje vlastné podľa tohto receptu.

  1. Lístkové cesto rozložíme, nerovnomerné kraje odstránime pomocou nožíka alebo radielka a rozdelíme ho na osem rovnakých častí.
  2. V mise zmiešame cukor so škoricou. Zmes dáme zatiaľ bokom. Neskôr v nej budeme obaľovať jablká.
  3. Jablká umyjeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Z koliesok odstránime semienka a tvrdú strednú časť a obalíme ich v cukrovej zmesi.
  4. Takto pripravené jablká umiestnime na lístkové cesto a okolo každého spravíme po stranách menšie zárezy. (viď fotku)
  5. Kraje cesta prehneme smerom dovnútra a zabalíme ním jablko. Stred poriadne utlačíme, aby sa nám cesto počas pečenia nerozbalilo.
  6. Takto pripravené koláčiky umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ich ešte potrieme mliekom, do stredu umiestnime sušené hrozienka, posypeme sezamom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút.
  7. Po upečení necháme koláčiky vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.

Jablká sú do týchto koláčikov ako stvorené, pretože sú mierne kyslasté a kontrastujú tak so sladkou škoricou a cukrom. Okrem nich však môžete použiť aj hrušky, slivky či dokonca broskyne. A v prípade, že vám doma zostalo ešte nejaké lístkové cesto, môžete si pripraviť tieto chutné koláčiky s čučoriedkami.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár