NajRecept.sk Dezerty Koláče Expresná hrnčeková bublanina s ovocím bez použitia mixéra.
Expresná hrnčeková bublanina s ovocím bez použitia mixéra.
Recept Expresná hrnčeková bublanina s ovocím bez použitia mixéra.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Jednoduché a hlavne rýchle. Hrnčekový recept na lahodné, jemné a príjemne sladké cesto. Na vrch môžete pridať ovocie podľa vlastnej chuti. Ja som tentokrát zvolila moje broskyne zo záhrady, ktoré som zavárala ešte minulý rok. Viem si to predstaviť aj s čerstvými malinami alebo jahodami. Určite vyskúšam, keď príde táto ovocná sezóna. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   21.2.2025

Expresná hrnčeková bublanina s ovocím bez použitia mixéra.

Jednoduché a hlavne rýchle. Hrnčekový recept na lahodné, jemné a príjemne sladké cesto. Na vrch môžete pridať ovocie podľa vlastnej chuti. Ja som tentokrát zvolila moje broskyne zo záhrady, ktoré som zavárala ešte minulý rok. Viem si to predstaviť aj s čerstvými malinami alebo jahodami. Určite vyskúšam, keď príde táto ovocná sezóna. Autor: Jaja79

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 250 ml
2 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
jedlá sóda
3 ks
vajce
1 hrnček
biely jogurt
1/2 hrnčeka
olej

Navrch:

podľa chuti
ovocie
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Ovocná bublanina je vždy skvelou voľbou. Jej príprava je rýchla, pričom výsledok je tak dobrý, že si ho zamiluje každý člen rodiny či hosť, ktorému koláč naservírujete. Ja som navrch dávala vlastné zavárané broskyne, no použiť môžete aj ríbezle, čučoriedky alebo jahody.

  1. Polohrubú múku zmiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, lyžičku prášku do pečiva, jedlú sódu a všetky sypké suroviny premiešame. Následne pridáme vajíčka, biely jogurt, olej (použila som repkový) a znova dôkladne premiešame. 
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech 20 x 30 cm, ktorého dno sme vystlali papierom na pečenie.
  3. Navrch poukladáme na kúsky nakrájané ovocie a dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút – sledujeme. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Bublaninu môžete pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Ak by ste chceli okrem tohto receptu vyskúšať aj iné, prezrite si našu zbierku ôsmich najlepších bublanín.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár