NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Dvojfarebný cheesecake
Dvojfarebný cheesecake
Recept Dvojfarebný cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Cheesecake je veľmi obľúbeným koláčom. Ja ich mám tiež rada a často ich pripravujem aj na rôzne oslavy, či pre návštevy. Tento je zaujímavý svojou dvojfarebnou štruktúrou. Stačí ho už len vyzdobiť a môže poslúžiť namiesto torty pre oslávenca. Ja som na ozdobenie využila vianočné koláčiky, no postačí aj ovocie alebo nejaké sladkosti.

_Nikoleta_    ·   14.2.2022

Dvojfarebný cheesecake

Cheesecake je veľmi obľúbeným koláčom. Ja ich mám tiež rada a často ich pripravujem aj na rôzne oslavy, či pre návštevy. Tento je zaujímavý svojou dvojfarebnou štruktúrou. Stačí ho už len vyzdobiť a môže poslúžiť namiesto torty pre oslávenca. Ja som na ozdobenie využila vianočné koláčiky, no postačí aj ovocie alebo nejaké sladkosti.

30 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

200 g
sušienky
100 g
maslo

Plnka

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
2 lyžice
hladká múka
60 g
práškový cukor
10 g
vanilínový cukor
vanilková aróma
50 g
horká čokoláda
50 g
nutela
5 g
kakaa

Poleva

100 g
biela čokoláda
25 g
horká čokoláda
40 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a znovu mixujeme. Zmes vysypeme na dno okrúhlej formy s priemerom 24cm, vystlanej papierom na pečenie (len na spodku). Rovnomerne popritláčame po okrajoch i na dno formy. Pripravený sušienkový základ dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 8-10 minút.
  2. Tvarom, cream cheese a kyslú smotanu krátko vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajíčka a následne múku a cukor. Plnku rozdelíme na 2 rovnaké časti.
  3. Do jednej primiešame vanilinový cukor a vanilkovú arómu. Do druhej roztopenú čokoládu, nutelu a kakao.
  4. Na predpečený korpus striedavo do stredu lejeme tmavú a svetlú plnku, až kým obe neminieme.
  5. Pripravené dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia máme na dne rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre.
  6. Polevu pripravíme roztopením čokolád so smotanou v hrnci na miernom plameni za priebežného miešania. Hotovú polevu necháme chvíľku vychladnúť, nemôžeme ju na koláč dať horúcu. Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky, ideálne na noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár