NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medvedie labky Dvojfarebné medvedie labky s masťou. Tradičný recept, vďaka ktorému budú chutiť ako od babičky.
Dvojfarebné medvedie labky s masťou. Tradičný recept, vďaka ktorému budú chutiť ako od babičky.
Dvojfarebné medvedie labky s masťou. Tradičný recept, vďaka ktorému budú chutiť ako od babičky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marcela Sácká

Plánujete si tieto Vianoce pripraviť medvedie labky? Vyskúšajte tento recept, do ktorého ide okrem iných surovín aj masť. Tá sa postará o to, aby sa s cestom dobre pracovalo a aby bolo po upečení krehké a chutné. Autor: Marcela Sácká

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.12.2024

Dvojfarebné medvedie labky s masťou. Tradičný recept, vďaka ktorému budú chutiť ako od babičky.

Plánujete si tieto Vianoce pripraviť medvedie labky? Vyskúšajte tento recept, do ktorého ide okrem iných surovín aj masť. Tá sa postará o to, aby sa s cestom dobre pracovalo a aby bolo po upečení krehké a chutné. Autor: Marcela Sácká

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
práškový cukor
250 g
hladká múka
200 g
masť
podľa potreby
kakao

Na obalenie:

podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Medvedie labky robím každé Vianoce. Zvyčajne používam tento recept, ktorý ma zatiaľ ešte nesklamal. Cesto je pevné, nelepí sa a veľmi dobre sa z neho robia rôzne tvary.

  1. V mise zmiešame práškový cukor a hladkú múku. Následne pridáme masť a vypracujeme cesto.
  2. Do 1/3 cesta pridáme kakao, ktorým ho zafarbíme.
  3. Z cesta si odoberáme menšie kúsky a plníme ním formičky. Ak máme kovové, pre istotu ich vysypeme múkou. Silikónové nemusíme.
  4. Labky pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Po upečení ich necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a obalíme v práškovom cukre.

Medvedie labky sú suchým vianočným pečivom, preto ich môžete robiť pokojne aj dva týždne pred Vianocami. Po upečení ich však nezabudnite skladovať v uzatvárateľnej nádobe a na suchom a chladnom mieste, aby si zachovali svoju príjemnú chuť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár