NajRecept.sk Dezerty Bábovky Dvojfarebná šľahačková bábovka na plechu
Dvojfarebná šľahačková bábovka na plechu
Recept Dvojfarebná šľahačková bábovka na plechu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Ak máte radi bábovku, určite si obľúbite aj túto verziu jemného koláčika s jahodami. Dá sa povedať, že je to bábovka na plechu. Mala som ešte v mrazničke zásoby (ovocie, jahody) z minulého roka, ale pokojne môžete použiť aj čerstvé ovocie a pokojne aj viac. Ja som viac nemala, tak som dala len toľko, ako vidíte na fotke. Samozrejme, potom to bude viac šťavnaté. Na vrch by som už neodporúčala iné ako práškový cukor. Žiadnu čokoládová polevu alebo karamelový dresing, takto je to senzačný. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   18.3.2021

Dvojfarebná šľahačková bábovka na plechu

Ak máte radi bábovku, určite si obľúbite aj túto verziu jemného koláčika s jahodami. Dá sa povedať, že je to bábovka na plechu. Mala som ešte v mrazničke zásoby (ovocie, jahody) z minulého roka, ale pokojne môžete použiť aj čerstvé ovocie a pokojne aj viac. Ja som viac nemala, tak som dala len toľko, ako vidíte na fotke. Samozrejme, potom to bude viac šťavnaté. Na vrch by som už neodporúčala iné ako práškový cukor. Žiadnu čokoládová polevu alebo karamelový dresing, takto je to senzačný. Autor: Mineralka

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
250 ml
smotana na šľahanie
4 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
300 g
polohrubá múka
2 lyžičky
prášok do pečiva
šitpka
soľ
2 lyžice
kakao
150 g
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si plech o veľkosti 30 x 25 cm, dno poriadne vymažeme olejom a vysypeme múkou.
  2. Jahody nakrájame na malé kúsky alebo dáte celé.
  3. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkou do peny, postupne pridáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli a jemne vareškou premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
  4. Polovicu cesta zafarbíme kakaom a môžeme vrstviť. Na dno nalejeme tmavé cesto, poukladáme nakrájané jahody a na vrch nalejeme svetlé cesto. Pečieme do zlata - skúšame špajdlou, či je cesto upečené (30 - 45 minút).
  5. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Alena Kohoutová    ·   22.3.2020   ·   Odpovedať   ·  

dnes jsem pekla: dala jsem hoodně černého rybízu a skoro o polovinu cukru méně oproti receptu a je fakt výborná. žadná suchá bábovka/ buchta. ta šlehačka dělá svoje

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár