Kysnuté plnené koláče, ktoré robievala ešte moja babička. Milujem ich. Cesto je krásne nadýchané, avšak musíte ho nechať poriadne nakysnúť. Ja pri týchto koláčoch pripravujem aj kvások. Niektoré pekárky, tento krok vynechávajú, no ja stále postupujem podľa rád mojej babky. Plním tvarohom, na vrch domáci slivkový lekvár a na vrchu chrumkavá mrvenička.
Kysnuté plnené koláče, ktoré robievala ešte moja babička. Milujem ich. Cesto je krásne nadýchané, avšak musíte ho nechať poriadne nakysnúť. Ja pri týchto koláčoch pripravujem aj kvások. Niektoré pekárky, tento krok vynechávajú, no ja stále postupujem podľa rád mojej babky. Plním tvarohom, na vrch domáci slivkový lekvár a na vrchu chrumkavá mrvenička.
Čo sú dvojctihodné koláče? Patria k tradičným koláčom, ktoré sa často pripravujú pri rôznych slávnostných príležitostiach, ako sú svadby, rodinné oslavy alebo veľké kresťanské sviatky. Ich charakteristickým znakom je kombinácia dvoch rôznych náplní v jednom koláči, čo im dáva názov „dvojctihodné“. Náplne môžu byť rôzne – najčastejšie sa používa orechová, maková, tvarohová alebo lekvárová.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste