NajRecept.sk Časť dňa Raňajky Drožďová nátierka od mamky z kurzu varenia. Odvtedy inú nerobíme.
Drožďová nátierka od mamky z kurzu varenia. Odvtedy inú nerobíme.
Recept Drožďová nátierka od mamky z kurzu varenia. Odvtedy inú nerobíme.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jitka Smejkalová

Po dlhšej dobe som si spomenula na našu obľúbenú drožďovú nátierku, tak som si povedala, že ju urobím a budeme ju mať na večeru. Je to trochu iný recept, ako väčšina z nás pozná. Naučila sa ho kedysi dávno moja maminka na kurze varenia. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.10.2025

Drožďová nátierka od mamky z kurzu varenia. Odvtedy inú nerobíme.

Po dlhšej dobe som si spomenula na našu obľúbenú drožďovú nátierku, tak som si povedala, že ju urobím a budeme ju mať na večeru. Je to trochu iný recept, ako väčšina z nás pozná. Naučila sa ho kedysi dávno moja maminka na kurze varenia. Autor: Jitka Smejkalová

15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
50 g
maslo
50 g
cibuľa
100 g
droždie
1/8 l
mlieko
3 lyžice
strúhanka
podľa chuti
soľ
3 ks
vajce
2 ks
kyslá uhorka
1 lyžička
horčica
150 g
saláma
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

V recepte je uvedená horčica a uhorky, ktoré som ja tentokrát vynechala. Zároveň som dala namiesto salámu jednu nožičku kvalitného bravčového párku a pridala naviac vajíčko pre ešte lepšiu a jemnejšiu konzistenciu.

  1. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme rozdrobené droždie a premiešame.
  3. Následne pridáme v mlieku rozšľahané vajíčka, soľ, strúhanku a necháme zraziť.
  4. Do vychladnutej zmesi pridáme horčicu, uhorky a salám.

Takto pripravenú pomazánku naneste na čerstvý chleb, ktorý si môžete upiecť podľa tohto receptu, a posypte napríklad zelenou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár