NajRecept.sk Dezerty Koláče Torta "Snehuliak v trópoch"
Torta "Snehuliak v trópoch"
Recept Torta "Snehuliak v trópoch"
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Svieža, ľahká piškótová torta plnená makovým cestom, citrónovým krémom a broskyňami. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý si ihneď zamilujete. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   26.10.2021

Torta "Snehuliak v trópoch"

Svieža, ľahká piškótová torta plnená makovým cestom, citrónovým krémom a broskyňami. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý si ihneď zamilujete. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

8 ks
žĺtok
2 ks
vajce
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Makový korpus:

8 ks
bielok
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
polohrubá múka
1/2 hrnčeka
mak
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

2 hrnčeky
voda
2 bal.
citrónové želé
500 ml
smotana na šľahanie
5 lyžíc
práškový cukor
1 konzerva
broskyne
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Cesto:
    Vajcia vyberieme skôr z chladničky, mali by mať izbovú teplotu. Pripravíme si formu cca 22 x 33 cm s papierom na pečenie. Predhrejeme rúru na 180 °C. Žĺtky šľaháme s cukrom a postupne pridáme dve celé vajcia. Takto šľaháme asi 10 minút, kým hmota nie je nadýchaná. Cez sito pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva - najlepšie v 3 dávkach, zakaždým premiešame, kým sa ingrediencie nespoja. Cesto vložíme do formy a dáme do rúry na cca 15 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy.
  2. Makové cesto:
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom postupne za stáleho šľahania pridáme lyžicu cukru. Pridáme múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva a lyžicou premiešame. Vložíme do papierom vyloženej formy a pečieme 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme schladiť.
  3. Krém:
    V hrnci necháme variť 2 hrnčeky vody, vypneme, pridáme želé a za stáleho miešania rozpustíme. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme do tuha spolu s práškovým cukrom. Znížime rýchlosť mixéra a nalejeme vychladnuté, ale tekuté želé a mixujeme, kým sa nespoja. Vmiešame odkvapkané a nakrájané broskyne.
  4. Finálne skladanie:
    Cesto pozdĺžne rozkrojíme. Spodné cesto vložíme späť do formy vyloženej papierom. Potrieme polovicou krému, potom položíme makové cesto, potom dáme druhú polovicu krému a nakoniec prikryjeme druhou polovicou cesta. Dáme do chladničky, kým zmes nestuhne (asi 1 hodinu). Pred krájaním posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár