NajRecept.sk Zavaraniny Paradajky Pretlak Domáci paradajkový pretlak
Domáci paradajkový pretlak
Recept Domáci paradajkový pretlak
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Máte doma veľa paradajok? Vyskúšajte si pripraviť domáci paradajkový pretlak, ktorý môžete použiť do omáčok, do polievok alebo do rôznych jedál.

NajLucka NajLucka    ·   18.9.2020

Domáci paradajkový pretlak

Máte doma veľa paradajok? Vyskúšajte si pripraviť domáci paradajkový pretlak, ktorý môžete použiť do omáčok, do polievok alebo do rôznych jedál.

Suroviny

Budeme potrebovať:

5 kg
paradajka
2 lyžice
soľ
2 lyžice
kryštálový cukor
2 ks
feferónka
1 zväzok
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Paradajky sparíme horúcou vodou, aby sa lepšie oddelila šupka od dužiny.
  2. Pomocou mlynčeka na mäso paradajky pomelieme, dáme do vysokej panvice, pridáme soľ, cukor a jemne nasekanú petržlenovú vňať. Kto má rád pikantné, pridá aj na drobno nakrájanú feferónku.
  3. Privedieme do varu a varíme 15 minút. Po 15 minútach paradajkové pyré prelejeme do fliaš, fľaše uzavrieme a necháme zakryté utierkou vychladnúť.
  4. Do takto pripraveného paradajkového pretlaku môžete pridať aj rôzne korenie, podľa toho, kto má čo rád. Skladujeme v tmavej a chladnej miestnosti.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár