Domáci mätový sirup z prvej tohtoročnej mladej voňavej mäty je už vo fľašiach a ja nemôžem byť viac nadšená. Má nádhernú vôňu, skvelú chuť a krásnu farbu. Použiť sa dá na desiatky spôsobov. Ja ho milujem v domácich limonádach, no perfektný je aj v rôznych dezertoch.
Domáci mätový sirup z prvej tohtoročnej mladej voňavej mäty je už vo fľašiach a ja nemôžem byť viac nadšená. Má nádhernú vôňu, skvelú chuť a krásnu farbu. Použiť sa dá na desiatky spôsobov. Ja ho milujem v domácich limonádach, no perfektný je aj v rôznych dezertoch.
Domáce sirupy sú neporovnateľné s tými kupovanými. Majú oveľa výraznejšiu a prirodzenejšiu chuť, ktorá perfektne dopĺňa limonády, dezerty či rôzne horúce nápoje. Mne sa osvedčili aj v čajoch. Okrem mätového často robím aj bazový, na ktorý používam tento recept.
Po vychladnutí sirup umiestnite na tmavé a chladné miesto, kde vám vydrží dlhé mesiace. Ja z neho robím najradšej domácu limonádu, do ktorej dám plátky citróna, lístky mäty a kocky ľadu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste