Hroznový džem, ako ho robím ja ... Ak ste ho ešte nerobili, určite vyskúšajte. Chuťovo je fantastický, avšak tento džem nie je vhodný na plnenie koláčov a buchiet, pretože vyteká. Je to skôr džem na natieranie, napr. vianočného pečiva, do zákuskov alebo na chleba .. Teraz je aj sezóna, takže šup všetko pozbierať a zužitkovať. Autor: Janaha
Hroznový džem, ako ho robím ja ... Ak ste ho ešte nerobili, určite vyskúšajte. Chuťovo je fantastický, avšak tento džem nie je vhodný na plnenie koláčov a buchiet, pretože vyteká. Je to skôr džem na natieranie, napr. vianočného pečiva, do zákuskov alebo na chleba .. Teraz je aj sezóna, takže šup všetko pozbierať a zužitkovať. Autor: Janaha
* Poznámka: Použila som fialové voňavé hrozno, ktoré je na foto. Bohužiaľ, neviem ako sa volá. Môj ocino tvrdí, že je to takzvaný samorodák, ale ja si nie som istá. Náš dobrý sused, ktorý nám pred viac ako 20 rokmi daroval tieto hroznové sadenice už zomrel, takže sa ani nemám koho opýtať. Je to pravdepodobne nejaká stará odroda, ktorú stačí na jar len ostrihať a bez akéhokoľvek chemického ošetrenia (a tiež bez nejakej ďalšej starostlivosti), máme každú jeseň bohatú úrodu krásneho fialového hrozna, ktoré neskutočne intenzívne vonia.
Môj blog: Recepty z mojej kuchyni
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste