NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Domáce Raffaello guľôčky, ktoré vyzerajú a chutia ako tie pravé. Originálny recept od pani Margitky.
Domáce Raffaello guľôčky, ktoré vyzerajú a chutia ako tie pravé. Originálny recept od pani Margitky.
Domáce Raffaello guľôčky, ktoré vyzerajú a chutia ako tie pravé. Originálny recept od pani Margitky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Margita Markovičová

Raffaello guľôčky milujem a kupujem si ich často aj počas roka. Na Vianoce som sa však rozhodla, že ich vyskúšam pripraviť doma. Dali mi síce zabrať, pretože recept je čisto môj, vyskladaný z viacerých, no výsledok stál za to. Autor: Margita Markovičová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.12.2024

Domáce Raffaello guľôčky, ktoré vyzerajú a chutia ako tie pravé. Originálny recept od pani Margitky.

Raffaello guľôčky milujem a kupujem si ich často aj počas roka. Na Vianoce som sa však rozhodla, že ich vyskúšam pripraviť doma. Dali mi síce zabrať, pretože recept je čisto môj, vyskladaný z viacerých, no výsledok stál za to. Autor: Margita Markovičová

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

podľa potreby
tortové oblátky
podľa potreby
voda

Krém:

250 g
maslo
200 g
biela čokoláda
1 bal.
salko
70 g
strúhaný kokos
150 g
mleté mandle
podľa potreby
celé mandle

Na obalenie:

200 g
strúhaný kokos
1 ks
salko
podľa potreby
strúhaný kokos (na finálne obalenie)
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Raffaello guľôčky sú chrumkavé a sladké. Aby boli presne podľa mojich predstáv, skombinovala som viacero receptov dokopy a vytvorila som ten svoj. Z toho vyšli vianočné koláčiky, ktoré si zamilovala celá rodina. Skúšobná dávka okamžite zmizla, preto budem musieť na Vianoce urobiť ďalšiu.

  1. Z tortových oblátok si pomocou okrúhlej vykrajovačky vykrojíme kolieska, ktoré navlhčíme vodou, aby zmäkli a natlačíme ich do silikónovej formy s priemerom 3 cm. Následne vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
  2. Kým sa oblátky pečú, pripravíme si krém. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a bielu čokoládu. Keď je zmes roztopená, stiahneme z ohňa, pridáme salko (nevarené) a dôkladne vyšľaháme. Do vyšľahanej zmesi prisypeme kokos, mandle a všetko znova prešľaháme.
  3. Keď tortové oblátky vychladnú, naplníme ich krémom, do stredu vložíme jednu celú mandľu a spojíme (tak, aby nám vznikli pekné guľôčky). Takto pripravené ich obaľujeme v zmesi z kokosu a salka.
  4. Zmes kokosu a salka: V mise zmiešame jemne strúhaný kokos a salko. Dáme na noc do chladničky a na druhý deň použijeme zmes na obaľovanie guľôčok. Nakoniec guľôčky obalíme ešte v čistom kokose a podávame.

Obaľovanie v zmesi kokosu a salka je náročnejšie a prácnejšie, no rozhodne stojí za to. Pomôcť si môžete namočením rúk do vody, ale len veľmi jemne. Guľôčky sú sladké, chrumkavé a jednoducho výborné. Skladovať ich treba na chladnom mieste a ideálne v uzatvárateľnej nádobe.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár