NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Domáce perníkové korenie
Domáce perníkové korenie
Recept Domáce perníkové korenie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Nádherná vôňa, ktorá zahalí váš domov pred Vianocami. Korenie je silne aromatické a výrazne korenené. Iste, niekto si povie, že prečo sa trápiť a kúpi si hotové v obchode. Verte mi, že toto domáce je oveľa, oveľa lepšie. A tá radosť na konci procesu, že to, čo sme si namiešali, aj funguje. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   5.10.2020

Domáce perníkové korenie

Nádherná vôňa, ktorá zahalí váš domov pred Vianocami. Korenie je silne aromatické a výrazne korenené. Iste, niekto si povie, že prečo sa trápiť a kúpi si hotové v obchode. Verte mi, že toto domáce je oveľa, oveľa lepšie. A tá radosť na konci procesu, že to, čo sme si namiešali, aj funguje. Autor: Adkas

Suroviny
50 g
celá škorica
20 g
sušený zázvor
15 g
celé klinčeky
15 g
obielené zrniečka kardamónu
10 g
muškátový oriešok (najmenej nastrúhať)
10 g
nové korenie
5 g
celé korenie
5 g
aníz (celé hviezdičky)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Škoricu nakrájame na menšie kúsky. Nové korenie, čierne korenie, klinčeky, aníz spracujeme v mažiari. Dáme si záležať na tom, aby klinčeky boli dostatočne podrvené, sú dosť tvrdé a mohli by poškodiť nože v mlynčeku.
  2. Podrvené časti z mažiara prehodíme do mlynčeka na kávu, pridáme aj škoricu a pomelieme. Postupne pridávame zázvor. Preložíme do misky a pomleté korenie spolu premiešame. Na 1 kg múky použijeme 3 - 4 PL korenia.
  3. Korenie je výrazne aromatické, tak pri dávkovaní buďte opatrní. Korenie skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na tmavom mieste.

Môj blog: Adkas

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár