Príprava domácich veterníkov ma vždy odrádzala. Myslela som si, že odpaľované cesto je príliš komplikované, preto som sa mu veľkým oblúkom vyhýbala. Robila som to však zbytočne, pretože celý proces nie je vôbec náročný. Nehovoriac o tom, že výsledný dezert je neodolateľný.
Príprava domácich veterníkov ma vždy odrádzala. Myslela som si, že odpaľované cesto je príliš komplikované, preto som sa mu veľkým oblúkom vyhýbala. Robila som to však zbytočne, pretože celý proces nie je vôbec náročný. Nehovoriac o tom, že výsledný dezert je neodolateľný.
Domáce mini veterníky sú dokonalým dezertom, ktorým ohúrite každú jednu návštevu. Ich príprava je o niečo dlhšia v porovnaní s bublaninou alebo iným rýchlym koláčom, no nemusíte sa jej vôbec báť. Cesto aj krém pripravíte bez akýchkoľvek problémov.
Veterníky zdobte cukrom tesne pred podávaním, aby sa nerozpustil a cesto kvôli nemu nezvlhlo. Pri striekaní cesta na plech dbajte na to, aby bol medzi kolieskami dostatočne veľký priestor. Veterníky totižto zväčší svoj objem.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste