NajRecept.sk Pomazánky Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Recept Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes som trošku experimentovala a vyskúšala som vyšľahať domáce maslo. Použila som 3 balenia smotany a z tohto množstva mi vyšlo 230 g masla. Autor: Ivana

Womanbrunette    ·   16.10.2020

Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie

Dnes som trošku experimentovala a vyskúšala som vyšľahať domáce maslo. Použila som 3 balenia smotany a z tohto množstva mi vyšlo 230 g masla. Autor: Ivana

20 min
Čas prípravy
Suroviny
3 bal.
smotana na šľahanie
voda
trošku
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
  1. Nezabudnite, že smotana musí byť poriadne vychladená, aby sa rýchlejšie zrazila pri šľahaní.
  2. Smotanu nalejeme do väčšej misky a šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa nezrazí.
  3. Potom pridáme štipku soli (ak nechcete, nemusíte) a rukami vytvarujeme maslo.
  4. Premyjeme v studenej vode a odložíme do dózy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár