NajRecept.sk Pomazánky Domáce maslo - najlepšie
Domáce maslo - najlepšie
Recept Domáce maslo - najlepšie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Haanka

Jedna surovina a chutné domáce maslo máte hotové. Z tejto dávky - pol litra smotany na šľahanie - mi vyšlo cca 180 g masla. Ja som robila čisté maslo, ale pokojne môžete pridať cesnak, soľ, bylinky, jednoducho, čo sa vám tam hodí. Srvátku (čo vám zostane) pokojne môžete použiť do kávy alebo pripraviť chlieb - namiesto kyslého mlieka alebo vody, prípadne ju môžete vypiť len tak, má veľa vitamínov. Budem doma robiť častejšie. Autor: Haanka

Haanka    ·   16.10.2020

Domáce maslo - najlepšie

Jedna surovina a chutné domáce maslo máte hotové. Z tejto dávky - pol litra smotany na šľahanie - mi vyšlo cca 180 g masla. Ja som robila čisté maslo, ale pokojne môžete pridať cesnak, soľ, bylinky, jednoducho, čo sa vám tam hodí. Srvátku (čo vám zostane) pokojne môžete použiť do kávy alebo pripraviť chlieb - namiesto kyslého mlieka alebo vody, prípadne ju môžete vypiť len tak, má veľa vitamínov. Budem doma robiť častejšie. Autor: Haanka

Suroviny
500 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Prešľahala som v robote 500 ml smotany na šľahanie 33%.
  2. Maslo sa samo oddelilo a potom som ešte v zaváracej násobe triasla s maslom a ešte trošku srvátky odkvapkalo.
  3. Potom len ešte postláčala pod studenou vodou - vezmem hrudku masla pod tečúcu studenú vodu a postláčam.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár