NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Domáce krehučké rožky posypané rascou
Domáce krehučké rožky posypané rascou
Recept Domáce krehučké rožky posypané rascou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Z uvedenej dávky surovín pripravíte 30 ks rožkov, samozrejme závisí to od veľkosti jedného rožku. Sú jemné, nadýchané a mäkučké. Ak sa pustíte do pečenia tak ako ja, určite neoľutujete. Tá vôňa pri pečení domáceho pečiva je neskutočná. Ja stále keď pečiem nejaké pečivo, vonia to až na konci ulice. Na raňajkách ešte teplé rožky sú top :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.9.2021

Domáce krehučké rožky posypané rascou

Z uvedenej dávky surovín pripravíte 30 ks rožkov, samozrejme závisí to od veľkosti jedného rožku. Sú jemné, nadýchané a mäkučké. Ak sa pustíte do pečenia tak ako ja, určite neoľutujete. Tá vôňa pri pečení domáceho pečiva je neskutočná. Ja stále keď pečiem nejaké pečivo, vonia to až na konci ulice. Na raňajkách ešte teplé rožky sú top :) Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 kg
hladká múka
600 ml
mlieko
200 ml
olej
2 kocky
čerstvé droždie
štipka
soľ
štipka
cukor
na potretie
žĺtok
na posypanie
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V 100 ml mlieka necháme rozpustiť kr. cukor, pridáme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Múku, olej, štipku soli zmiešame v miske, pridáme kvások a zvyšné mlieko a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 30 častí. Každú časť spracujeme do guľôčky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť pol hodinu. Po pol hodine každú guľôčku rozvaľkáme na tenký plát, ktorý zrolujeme do tvaru rožka.
  4. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme rascou.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.
Komentáre k receptu
Betka15963    ·   16.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

Zdravím, robila som podľa vášho receptu, len polovičnú dávku, ale podarili sa naozaj dobre. Aj dnes na druhý deň sú pekne mäkkučké a chuťovo skoro ako z obchodu aspoň podľa priateľa. Takže isto budeme robiť podľa tohto receptíku častejšie.

NejLucka NejLucka    ·   19.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

díky

UciaMia    ·   31.3.2020   ·   Odpovedať   ·  

Omlouvám se, ale horší "rohlíky" jsem ještě nejedla :/ chutnají jako nedochucená buchta, a ještě jich je takové množství ježiš 🙈 zkoušela jsem jich nechat pár do druhého dne, jakože odležet, no byly bohužel ještě horší, než ten první den :') pardon..

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár