NajRecept.sk Prílohy Knedle Karlovarská knedľa Domáce knedle
Domáce knedle
Recept Domáce knedle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Máte doma staršie žemle a neviete čo s nimi? Pripravte si vynikajúcu prílohu k mäsu s omáčkou. Suroviny máte určite doma, tak nahraďte klasickú prílohu - zemiaky alebo ryžu práve touto knedľou. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   10.4.2021

Domáce knedle

Máte doma staršie žemle a neviete čo s nimi? Pripravte si vynikajúcu prílohu k mäsu s omáčkou. Suroviny máte určite doma, tak nahraďte klasickú prílohu - zemiaky alebo ryžu práve touto knedľou. Autor: Lacusin

Suroviny
6 ks
staršie žemle
250 ml
mlieko
2 lyžice (nakrájaná)
petržlenová vňať
1 ks
cibuľa
5 ks
vajce
trochu
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žemle nakrájame na malé kocky a pridáme ich do ohriateho mlieka.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenej panvici na masle krátko opražíme. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Maslo s petržlenom pridáme k žemliam a premiešame.
  3. Pridáme vajíčka, štipku soli, čierneho korenia a rukami hmotu premiešame.
  4. Pripravené cesto necháme 20 minút odstáť a potom vytvarujeme menšie guľky, ktoré varíme v horúcej osolenej vode. Varíme cca 20 minút.
  5. Pokiaľ chcete knedle trochu tvrdšiu, dobu varenia treba skrátiť - to už každý podľa vlastnej chuti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár