Na 1 lyžicu masti opečieme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Potom pridáme na kocky nakrájanú krkovičku a prehrejeme. Pekáčik vymažeme 1 lyžicou masti, opečenú zmes mäsa a uvarené fliačky. Okoreníme a podľa potreby dosolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 st. a 15 minút zapekáme. Vajíčka rozmiešame v smotane a túto zmes nalejeme na z časti zapečené cestoviny. Teplotu rúry znížime na 160 st. a dopekáme ešte 15 až 20 minút.
Fliačky:
Na dosku alebo inú podložku si nasypeme múku, uprostred vyhĺbime jamku, do ktorej dáme vajcia, vodu a olej. Pomocou príborového noža hrnieme múku k stredu a potom spracujeme rukami v pevné pružné a nelepivé cesto. Vytvoríme veľkú guľu a v mikroténovom sáčku necháme 30 minút v chlade. Pracovnú plochu si ľahko pomúčime polohrubou múkou, cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely a každý vyvaľkáme na placku s výškou 2 mm. Placky prenesieme na čistú utierku a necháme ich uschnúť z každej strany 15 minút. Potom si nakrájame 1,5 cm pásiky a tie prekrájame na fliačky. V jednej vrstve ich ešte necháme chvíľku uschnúť na tácke. V dostatočnom množstve veľmi osolenej vody varíme fliačky 3 minúty. Po scedení ich ihneď premiešame s údeninou, aby sa nám nezlepili.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste