NajRecept.sk Cestoviny Rezance Domáce cestoviny - čisté a so sépiou
Domáce cestoviny - čisté a so sépiou
Recept Domáce cestoviny - čisté a so sépiou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Výborné domáce cestoviny. Pridaním sépie dostanete skvelé čierne cestoviny, vhodné na obed s rôznymi omáčkami.

NajLucka NajLucka    ·   6.3.2015

Domáce cestoviny - čisté a so sépiou

Výborné domáce cestoviny. Pridaním sépie dostanete skvelé čierne cestoviny, vhodné na obed s rôznymi omáčkami.

Suroviny

Budeme potrebovať:

240 g
polohrubá múka
1/2 lyžičky
soľ
2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 lyžička
sépiový prášok
2 lyžice
teplá voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sépiový prášok si rozpustíme v teplej vode.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky a mixérom spracujeme hladké cesto. Keď máme cesto pevné, rozdelíme ho na 2 časti. Do jednej pridáme sépiový prášok, ktorý sme rozpustili v teplej vode a spracujeme.
  3. Spracované cestá zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.
  4. Každú vychladenú časť cesta rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Nožom nakrájame hrubšie rezance, ktoré pomúčime (môžeme použiť strojček na cestoviny, pôjde to rýchlejšie).
  5. Nakrájané rezance necháme odstáť na pomúčenej doske cca 10 minút, aby trochu vyschli. Vytvoríme z nich malé kôpky, ktoré následne varíme v osolenej vode (môžeme ich aj zamraziť - v prípade dlhšieho uskladnenia).
  6. Podávame s obľúbenou omáčkou. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár