NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Domáca treska zo starej kuchárky. Recept na retro tresku podľa československých noriem.
Domáca treska zo starej kuchárky. Recept na retro tresku podľa československých noriem.
Domáca treska zo starej kuchárky. Recept na retro tresku podľa československých noriem.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes je Veľký piatok, tak sa u nás doma podáva naše tradičné raňajkové menu - domáca treska a práve dopečené karlovarské rožky. Recept na tresku mám zo starej kuchárky - retro treska podľa ČSN. Autor: Silvia Š. H.

siky.silvia siky.silvia    ·   30.3.2024

Domáca treska zo starej kuchárky. Recept na retro tresku podľa československých noriem.

Dnes je Veľký piatok, tak sa u nás doma podáva naše tradičné raňajkové menu - domáca treska a práve dopečené karlovarské rožky. Recept na tresku mám zo starej kuchárky - retro treska podľa ČSN. Autor: Silvia Š. H.

35 min
Čas prípravy
27 min
Čas varenia
Suroviny
800 - 1000 g
kvalitné filé z tresky
400 ml
majonéza
350 ml
ocot
2 ks
stredne veľká mrkva
2 ks
cibuľa
5-6 ks
celé čierne korenie
5 ks
bobkový list
1/2 lyžičky
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 l
voda
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
27 min
Čas varenia
  1. Do hrnca si nalejeme 3 litre vody. Pridáme 300 ml octu, bobkový list, celé čierne korenie a necháme variť asi 5 – 7 minút.
  2. Pridáme rozmrazenú tresku a povaríme asi 15 minút. Tresku si zlejeme a necháme vychladnúť.
  3. Do osolenej vody dáme asi na 5 minút variť mrkvu a medzitým si ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu.
  4. Mäso z tresky natrháme alebo nadrobno nakrájame, pričom sa sústredíme na štruktúru mäsa, aby bolo cítiť chudé mäso a vlásočnice, ako v pravej treske (treska nesmie byť mazľavá, preto ju nezamieňajte za iný druh ryby ako je napríklad sleď).
  5. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu, ocot. Dochutíme mletým čiernym korením a soľou.
  6. Vložíme do chladničky a necháme odležať asi 4 – 5 hodín.
  7. K tomu domáce rožky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty