NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Domáca torta tiramisu pripravená na vychladnutie za 15 minút. Rýchly recept, bez vajec.
Domáca torta tiramisu pripravená na vychladnutie za 15 minút. Rýchly recept, bez vajec.
Domáca torta tiramisu pripravená na vychladnutie za 15 minút. Rýchly recept, bez vajec.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Vynikajúci taliansky dezert, ktorý sa rozpúšťa na jazyku, lahodí oku a poteší chuťové bunky. Tiramisu je krémové, jemné a neodolateľne chutné – a s týmto jednoduchým receptom si môžete ľahko vytvoriť svoje domáce tiramisu.

NajLucka NajLucka    ·   18.4.2023

Domáca torta tiramisu pripravená na vychladnutie za 15 minút. Rýchly recept, bez vajec.

Vynikajúci taliansky dezert, ktorý sa rozpúšťa na jazyku, lahodí oku a poteší chuťové bunky. Tiramisu je krémové, jemné a neodolateľne chutné – a s týmto jednoduchým receptom si môžete ľahko vytvoriť svoje domáce tiramisu.

15 min
Čas prípravy
Suroviny
300 ml
smotana na šľahanie
300 ml
silná káva
250 g
mascarpone
250 g
cukrárske piškóty
85 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový extrakt
na posypanie
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
  1. Smotanu vyšľahajte do pevnej konzistencie. Potom po troškách pridávajte cukor a zamiešajte. Na záver vmiešajte aj vanilkový extrakt.
  2. Ku vzniknutej šľahačke pridajte mascarpone a vyšľahajte, aby vznikol hladký krém.
  3. Cukrárske piškóty namáčajte do vychladnutej kávy – nenechávajte ich ponorené príliš dlho, aby sa nerozmočili.
  4. Namočené piškóty vykladajte do tortovej formy (ideálne s priemerom 20 cm) vyloženej papierom na pečenie.
  5. Zhruba polovicu krému navrstvite na piškóty a rovnomerne rozotrite.
  6. Potom vytvorte druhú vrstvu piškótov a opäť potrite krémom.
  7. Tiramisu dajte na zhruba 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Potom môžete odstrániť okraje formy, poprášiť vršok dezertu kakaovým práškom a podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár