NajRecept.sk Pomazánky Škvarková pomazánka Domáca škvarková nátierka
Domáca škvarková nátierka
Recept Domáca škvarková nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Moja obľúbená nátierka, ktorú by som mohla jesť aj týždeň. Keď mám veľkú chuť, tak sa priznám, že si kúpim z obchodu v tégliku, ale ak sa dá, urobím si ju radšej doma. Aj keď niekedy je ťažké kúpiť vynikajúce škvarky. Najradšej mám domáce, pretože z nich viem vyškvariť aj masť a ešte budem mať aj vynikajúcu nátierku. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.10.2020

Domáca škvarková nátierka

Moja obľúbená nátierka, ktorú by som mohla jesť aj týždeň. Keď mám veľkú chuť, tak sa priznám, že si kúpim z obchodu v tégliku, ale ak sa dá, urobím si ju radšej doma. Aj keď niekedy je ťažké kúpiť vynikajúce škvarky. Najradšej mám domáce, pretože z nich viem vyškvariť aj masť a ešte budem mať aj vynikajúcu nátierku. Autor: Triniti

Suroviny
350 g
pomleté bravčové škvarky
3 lyžice
plnotučná horčica
2 ks
uhorka
1 ks
cibuľa
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Niekto do škvarkovej nátierky nepridáva kyslú uhorku, no ja si to bez nej neviem predstaviť. Proste sa tam dokonale hodí, ale sto ľudí, sto chutí.
  2. Mleté škvarky zmiešame s horčicou, nadrobno pokrájanou cibuľou, nastrúhanou kyslou uhorkou a na jemnom strúhadle nastrúhaným uvareným vajíčkom.
  3. Ochutíme to celé soľou a korením a poriadne premiešame.
  4. Najlepšia je škvarková nátierka, keď postojí minimálne 2 hodiny v chladničke.
  5. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár