NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Domáca poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná čerstvosti a vitamínov
Domáca poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná čerstvosti a vitamínov
Recept Domáca poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná čerstvosti a vitamínov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Poké je jedlo pochádzajúce z Havajských ostrovov. Tradične je to miska plná čerstvej zeleniny, niekedy aj ovocia, ryby, tofu, morských plodov a ďalších lahôdok. Podáva sa s rôznymi omáčkami a koreninami, ktoré jedlu dodávajú jedinečnú chuť. Dnes vám prinášam svoj vlastný recept na domáce poké s marinovaným teriyaki tofu, ryžou a zeleninou. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj výživná a plná farieb.

Mishenka Mishenka    ·   12.6.2024

Domáca poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná čerstvosti a vitamínov

Poké je jedlo pochádzajúce z Havajských ostrovov. Tradične je to miska plná čerstvej zeleniny, niekedy aj ovocia, ryby, tofu, morských plodov a ďalších lahôdok. Podáva sa s rôznymi omáčkami a koreninami, ktoré jedlu dodávajú jedinečnú chuť. Dnes vám prinášam svoj vlastný recept na domáce poké s marinovaným teriyaki tofu, ryžou a zeleninou. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj výživná a plná farieb.

20 min
Čas prípravy
Suroviny

Dve porcie:

1/2 hrnčeka
ryža
200 g
tofu natural
50-70 ml
sójová omáčka
trocha
citrónová šťava
2 ks
strúčik cesnaku
1 lyžička
med
podľa chuti
červená kapusta
podľa chuti
mrkva
podľa chuti
zelené fazuľky
podľa chuti
jarná cibuľka
podľa chuti
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
  1. Tofu si nakrájame a marinujeme 2 hodinky v teriyaki omáčke, ktorú si pripravíme zo sójovej omáčky, citrónovej šťavy, cesnaku, medu a vody.
  2. Tofu potom z marinády vyberieme, obalíme v zemiakovom škrobe a opečieme na panvičke na olivovom oleji.
  3. Opečené tofu zalejeme teriyaki omáčkou a necháme prevrieť. Škrob z tofu omáčku zahustí, ak by to bolo príliš husté, dolejeme trošku vody.
  4. Medzitým na panvici opečieme fazuľku, ktorú len okoreníme a osolíme, pridáme mrkvu a nakrájame červenú kapustu.
  5. Všetko uložíme do misky (ja som mala po ruke len tanier) a posypeme mladou cibuľkou a sezamom.
  6. Na tanier si môžete dať, čo máte radi, aj avokádo, mango, vajíčko natvrdo, lososa, krevety, čokoľvek, fantázii sa medze nekladú.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár