NajRecept.sk 15 minútovky Domáca majonéza
Domáca majonéza
Recept Domáca majonéza
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

A tu je jednoduchý návod na výrobu domácej majonézy, prípadne domácej tatárskej omáčky. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   22.4.2021

Domáca majonéza

A tu je jednoduchý návod na výrobu domácej majonézy, prípadne domácej tatárskej omáčky. Autor: Danka

15 min
Čas prípravy
Suroviny
220 ml
olej
1 ks
celé vajce
1 lyžica
plnotučná horčica
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
ocot
1/2 lyžičky
soľ
štipka
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
  1. Všetky suroviny dáme do vysokej úzkej nádoby (ideálne originál od ručného el. šľahača, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam.
  2. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu.
  3. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár