Pripravíme si formu o veľkosti 20 x 10 cm. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a smotanu v druhej miske na šľahačku.
Nakrájané kocky mäsa mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme nakrájanú papriku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a cesnak (môžeme použiť rôzne korenie podľa chuti). Zľahka vmiešame vyšľahané bielky a šľahačku.
Formu vymažeme tukom a naukladáme na dno a po okrajoch šunku. Na šunku navrstvíme kuraciu hmotu, potrieme troškou oleja a zakryjeme šunkou.
Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov a na mriežku umiestnime pekáč s vodou. Do tohto pekáča vložíme pripravenú formu s kuracou paštétou a dusíme cca 1 hodinu. Tesne pred koncom odstránime plech s vodou a ešte chvíľu necháme v rúre.
Keď paštétu vyberieme z rúry, na vrch poukladáme balenia cukru alebo múky, aby sme celú formu zaťažili. Necháme takto úplne vychladnúť. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!