NajRecept.sk Zavaraniny Domáca cuketová horčica
Domáca cuketová horčica
Recept Domáca cuketová horčica
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: IvanK

Už ste počuli o horčici z cukety? Je naozaj výborná, k hranolčekom, k mäsu, k párom alebo ku grilovanej zelenine. Autor: IvanK

IvanK    ·   30.5.2024

Domáca cuketová horčica

Už ste počuli o horčici z cukety? Je naozaj výborná, k hranolčekom, k mäsu, k párom alebo ku grilovanej zelenine. Autor: IvanK

Suroviny
2 kg
cuketa
1/2 kg
cibuľa
1 ks
cesnak
1 téglik
dijonská horčica
1 lyžica
korenie štvorfarebné
2 lyžice
vegeta
1 lyžica
sladká mletá paprika
2,5 dl
slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistenú, nadrobno nakrájanú cuketu a cibuľu dusíme v hrnci s 2,5 deci oleja.
  2. Po zmäknutí pridáme pohár dijonskej horčice, roztlačený cesnak, podľa chuti vegetu, papriku, korenie.
  3. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme a ešte horúce naplníme do pohárov, ktoré uzavrieme, zabalíme do deky a sterilujeme v suchej pare 12 hodín. Z uvedenej dávky vyjde 1,5 litra horčice.
  4. Sterilizovať v suchej pare znamená, že to len zabalím do deky a nechám pomaly vychladnúť, to je tých 12 hodín. Inak to sterilizovať netreba, pretože horčica sa dáva do pohárov horúca. A keď viečko chytí, tak v pohári vydrží aj niekoľko rokov, vlastne u nás vydrží tak max 2-3 mesiace
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár