NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Domáca bravčovka (Rillettes de Connerré)
Domáca bravčovka (Rillettes de Connerré)
Recept Domáca bravčovka (Rillettes de Connerré)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nebojte sa vyskúšať aj takú dobrotu. Ja som sa najprv bála, ale po vyskúšaní som skonštatovala, že je to naozaj jednoduché a zvládnete to určite aj vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že najlepšie to je pripravovať z domácich surovín (niekedy sa zabíjalo u babičky a dedka a dostupnosť týchto surovín ako je surové sadlo a bravčové kosti či koža bola na výbornú), ale tak ja som to kupovala a výsledok stál aj tak určite za to. Autor: Dulinka

dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   16.10.2020

Domáca bravčovka (Rillettes de Connerré)

Nebojte sa vyskúšať aj takú dobrotu. Ja som sa najprv bála, ale po vyskúšaní som skonštatovala, že je to naozaj jednoduché a zvládnete to určite aj vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že najlepšie to je pripravovať z domácich surovín (niekedy sa zabíjalo u babičky a dedka a dostupnosť týchto surovín ako je surové sadlo a bravčové kosti či koža bola na výbornú), ale tak ja som to kupovala a výsledok stál aj tak určite za to. Autor: Dulinka

Suroviny
2 kg
bravčové mäso (rôzne druhy)
1,5 kg
surová masť
750 ml
voda
30 g
soľ
6 g
čierne korenie
bravčové kosti
bravčová koža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Masť a mäso nakrájame na väčšie kocky. Sadlo dáme do veľkého hrnca a zahrievame na miernom plameni, kým sa nám nezačnú tvoriť škvarky (kocky slaniny pustia tuk a začnú zlatnúť).
  2. Postupne pridávame k masti mäso a premiešavame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou varíme hodinku, občas premiešame.
  3. Po jednej hodine znížime plameň (platničku =D) na minimum, zaklopíme pokrievkou a varíme 3 hodiny.
  4. O 3 hodiny neskôr pridáme soľ, kosti a kožu. Kosti a koža nie sú podmienkou, ale bravčovke dodajú ďalšiu skvelú chuť. Premiešame a necháme mierne prebublávať ďalšie 3 hodinky, ale už nedávame pokrievku.
  5. O ďalšie 3 hodiny neskôr z bravčovky vyberieme kosti a kožu. Mäsko sa síce rozpadá, ale môžeme mu trochu pomôcť vidličkou alebo pučidlom, aby sa potom lepšie mazalo na chleba. Pridáme korenie, premiešame a vypneme platničku.
  6. Bravčovku necháme odpočívať a umyjeme si nádoby, do ktorých ju budeme dávať. Dierovanou naberačkou naplníme pripravené nádoby a každú bravčovku zalejeme zvyšným tukom. Keď je bravčovka mierne vychladnutá, uzavrieme a necháme úplne vychladnúť. Bravčovku môžeme aj zamraziť, ale najskôr ju necháme vychladiť v chladničke.

Môj blog: Dobroty Dulinka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár