Bôčik vykostíme (kosti použije napr. na pečenie) a zbavíme ho kože, ktorú prekrojíme na väčšie kusy (5x5 cm)
Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, dáme do misy, pridáme soľ alebo Pragandu, korenie a rascu. Riadne premiešame. Poháre vyparíme vodou, viečka vyvaríme. Do pohárov dáme vodu a naplníme ich mäsom. Hore dáme kože z bôčika. Okraje pohárov utrieme papierovou utierkou, zaviečkujeme a dáme do zaváracieho hrnca. Zalejeme vodou až nad okraj.
Zavárajte pri 100st. dve hodiny. Necháme v hrnci do druhého dňa, kedy postup opakujeme s tým rozdielom, že dobu zavárania skrátime na hodinu. Necháme trochu vychladnúť, vyberieme z hrnca a máme hotovo.
Ešte pre poriadok: Mala som 2kg bôčika netto. Na túto dávku som dala 42g soli. Gramov!