NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Dokonalý zdravý a ľahký obed po sviatkoch: Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami.
Dokonalý zdravý a ľahký obed po sviatkoch: Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami.
Recept Dokonalý zdravý a ľahký obed po sviatkoch: Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami sú dokonalé po sviatkoch plných ťažkých a sýtych jedál. Okrem toho, že sú veľmi chutné, sú taktiež ľahké a rýchle. Nehovoriac o tom, že sa hodia aj do diéty, čo určite poteší každého, kto sa v tomto roku rozhodol zhodiť zopár prebytočných kíl.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   4.1.2025

Dokonalý zdravý a ľahký obed po sviatkoch: Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami.

Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami sú dokonalé po sviatkoch plných ťažkých a sýtych jedál. Okrem toho, že sú veľmi chutné, sú taktiež ľahké a rýchle. Nehovoriac o tom, že sa hodia aj do diéty, čo určite poteší každého, kto sa v tomto roku rozhodol zhodiť zopár prebytočných kíl.

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
70 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
250 g
cherry paradajky
2 – 3 lyžice
nasekaný petržlen
podľa potreby
olivový olej
1 lyžička
soľ
podľa chuti
chilli
podľa potreby
voda
200 g
cestoviny
100 g
tuniak z konzervy
podľa chuti
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Cestoviny s tuniakom sú výborné vždy, keď máte chuť na niečo dobré, no pritom ľahké a rýchle. Výborné sú napríklad krátko po sviatkoch alebo počas horúcich mesiacov, keď netúžite stáť za sporákom dlhé hodiny. Pripraviť si ich môžete nielen na obed, ale aj ako sýtu večeru.

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nakrájame nadrobno a cherry paradajky na polovice.
  2. Do panvice dáme trochu olivového oleja (3 až 4 lyžice) a opražíme na ňom cibuľu. Pražíme 5 až 6 minút. K cibuli pridáme cesnak a po približne 30 sekundách pridáme cherry paradajky.
  3. Zmes osolíme, pridáme trochu chilli a pražíme 3 až 4 minúty. Následne pridáme 100 ml vody a dusíme približne 10 minút.
  4. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Uistíme sa však, že sú al dente.
  5. K paradajkám pridáme tuniaka, znížime teplotu a varíme 1 až 2 minúty. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte trochu vody z cestovín a následne prisypeme nasekaný petržlen. Všetko dôkladne premiešame a varíme 1 až 2 minúty.
  6. Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme do panvice s tuniakom a cherry paradajkami. Povaríme 2 až 3 minúty, ochutíme čiernym mletým korením a ďalším petržlenom. Ku koncu ešte pridáme 2 až 3 lyžice olivového oleja a podávame.

Ak chcete, aby bol pokrm ešte zdravší, klasické cestoviny môžete vymeniť za celozrnné. Prípadne môžete znížiť aj množstvo použitého olivového oleja. Výhodou pokrmu je taktiež to, že doň môžete pridať rôzne ďalšie suroviny, napríklad kukuricu, hrášok či dokonca špenát.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár