NajRecept.sk Dezerty Koláče Dokonalý slivkový cheesecake bez múky. Vďaka tomuto triku sa vám ovocie neprepadne na dno.
Dokonalý slivkový cheesecake bez múky. Vďaka tomuto triku sa vám ovocie neprepadne na dno.
Recept Dokonalý slivkový cheesecake bez múky. Vďaka tomuto triku sa vám ovocie neprepadne na dno.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Sezóna sliviek mnohých inšpiruje k príprave rôznych zaujímavých dezertov. K nim sa radí aj osviežujúci cheesecake. Ak ste naň dostali chuť, vyskúšajte tento recept, v ktorom vám prezradíme, ako udržať slivky na povrchu, aby koláč vyzeral čo najlepšie.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.9.2024

Dokonalý slivkový cheesecake bez múky. Vďaka tomuto triku sa vám ovocie neprepadne na dno.

Sezóna sliviek mnohých inšpiruje k príprave rôznych zaujímavých dezertov. K nim sa radí aj osviežujúci cheesecake. Ak ste naň dostali chuť, vyskúšajte tento recept, v ktorom vám prezradíme, ako udržať slivky na povrchu, aby koláč vyzeral čo najlepšie.

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Tvarohový základ

1 kg
mäkký tvaroh
5 ks
vajce
1 ks
citrón
2 ks
puding podľa chuti
150 g
12 % smotana
200 g
kryštálový cukor
3 lyžice
zemiakový škrob

Slivky

500 g
čerstvé slivky
1 ks
puding podľa chuti
400 ml
voda
3 lyžice
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia

Na rozdiel od tradičných cheesecakov nemá tento žiaden korpus, vďaka čomu môže byť úplne bez lepku. Dôležité je len sledovať zloženie pudingu. Niektoré ho totižto obsahujú. Hotová tvarohová zmes je veľmi univerzálna. Okrem sliviek sa k nej hodia aj iné druhy ovocia, napríklad jablká, broskyne alebo hrušky.

  1. Tvaroh zmiešame s cukrom. Pridáme smotanu, vajcia a šťavu z citróna. Nakoniec prisypeme škrob a práškový puding.
  2. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na plátky.
  3. Aby nám slivky dobre držali na povrchu koláča, v hrnci uvaríme puding s vodou a cukrom. Ešte do horúceho pridáme pripravené ovocie a všetko dobre premiešame.
  4. Tvarohovú zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie, a navrch rovnomerne rozložíme slivky v pudingu.
  5. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne hodinu.
  6. Hotový cheesecake necháme úplne vychladnúť a následne ho pokrájame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár