NajRecept.sk Dezerty Koláče Dokonalý recept na pudingové kocky s nádychom rumu
Dokonalý recept na pudingové kocky s nádychom rumu
Dokonalý recept na pudingové kocky s nádychom rumu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tento recept kombinuje puding a kyslú smotanu, vytvárajúcu lahodný a jednoduchý krém. Pre extra chuť sa pridáva trocha rumu, ale pokiaľ je dezert určený pre deti, môže byť nahradený arómou. Výsledkom je chutný a ľahko pripraviteľný dezert, ktorý je ideálny na rôzne príležitosti.

NajLucka NajLucka    ·   11.12.2023

Dokonalý recept na pudingové kocky s nádychom rumu

Tento recept kombinuje puding a kyslú smotanu, vytvárajúcu lahodný a jednoduchý krém. Pre extra chuť sa pridáva trocha rumu, ale pokiaľ je dezert určený pre deti, môže byť nahradený arómou. Výsledkom je chutný a ľahko pripraviteľný dezert, ktorý je ideálny na rôzne príležitosti.

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

500 ml
mlieko
200 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
450 g
kyslá smotana
50 ml
rum

Cesto:

400 g
hladká múka
1 ks
vajce
250 g
maslo alebo stužený tuk
1 lyžička
prášok do pečiva
100 g
práškový cukor
2 lyžice
kakao
1-2 lyžice
kyslá smotana (podľa potreby)
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Vezmite všetky ingrediencie potrebné na cesto a v mise ich spracujte do podoby gule. Potom cesto rozdeľte na dve časti a každú z nich rozvaľkajte tak, aby pokryla dno pekáča.
  2. Krém:
    Začnite pridaním cukru a vanilkového pudingového prášku do mlieka a uvarte puding tradičným spôsobom. Po jeho vychladnutí ho zmiešajte s kyslou smotanou. Podľa chuti môžete pridať aj trochu rumu, ale to nie je nutné.
  3. Umiestnite jeden plát cesta na dno pekáča vyloženého papierom na pečenie, naň naneste krém a prikryte druhým plátom cesta. Cesto prepichajte vidličkou a pečte v predhriatej rúre. Pečte pri 180 stupňoch asi 30 minút, pričom dbajte na to, aby sa cesto nepripaľovalo.
  4. Po upečení nechajte koláč vychladnúť priamo na plechu. Potom jeho povrch rovnomerne pokryte rozpustenou čokoládou, ktorá dodá dezertu sladkú a lákavú finálnu vrstvu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár