NajRecept.sk Polievky Husté polievky Hokaido polievka Dokonalý jesenný obed: Hrejivá tekvicová polievka s kari a kokosovým mliekom.
Dokonalý jesenný obed: Hrejivá tekvicová polievka s kari a kokosovým mliekom.
Recept Dokonalý jesenný obed: Hrejivá tekvicová polievka s kari a kokosovým mliekom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jeseň si bez vône tekvicovej polievky vie predstaviť len málokto z nás. Krémová, hrejivá a nádherne farebná – presne taká, akú si môžete pripraviť aj podľa tohto receptu. Stačí pár surovín, chvíľka času a kuchyňu vám zaplaví vôňa, ktorá navodí tú pravú jesennú atmosféru.

Ivana Reisingerová Ivana Reisingerová    ·   22.10.2025

Dokonalý jesenný obed: Hrejivá tekvicová polievka s kari a kokosovým mliekom.

Jeseň si bez vône tekvicovej polievky vie predstaviť len málokto z nás. Krémová, hrejivá a nádherne farebná – presne taká, akú si môžete pripraviť aj podľa tohto receptu. Stačí pár surovín, chvíľka času a kuchyňu vám zaplaví vôňa, ktorá navodí tú pravú jesennú atmosféru.

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
hokkaido tekvica
podľa potreby
olivový olej
podľa potreby
maslo
podľa potreby
cibuľa
1 lyžička
červená kari pasta
menší kúsok
zázvor
1 ks
chilli paprička
1 strúčik
cesnak
podľa potreby
vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa potreby
kokosové mlieko
podľa chuti
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Tekvicová polievka vie perfektne zasýtiť a vyčarovať úsmev na perách. Ja ju najradšej podávam s krutónmi, no tie môžete pokojne nahradiť čerstvým pečivom, ktoré si podľa tohto receptu upečiete sami doma.

  1. Tekvicu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 °C, kým nezačnú okraje hnednúť.
  2. Medzitým na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme červenú kari pastu, zázvor nakrájaný na plátky, nadrobno nakrájanú chilli papričku, strúčik cesnaku a všetko spolu opekáme.
  3. Do hrnca pridáme upečenú tekvicu, ktorú zalejeme vývarom tak, aby bola ponorená. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a muškátový orech. Varíme približne 20 minút.
  4. Po 20 minútach všetko rozmixujeme a precedíme, pridáme kokosové mlieko, citrónovú šťavu a krátko povaríme.

Tekvicová polievka je dokonalá na sychravé jesenné dni, pretože dokáže perfektne zahriať. Chceli by ste si okrem nej pripraviť ešte nejakú hustú polievku? Vyskúšajte napríklad túto hubovú.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár