Kysnuté záviny sú klasikou, ktorú milujú všetci členovia našej rodiny. Najradšej ich robím cez víkend, kedy si ich môžem užiť na raňajky, no výborné sú aj počas dňa ako rýchla desiata. Plnky mením a zvyčajne volím vždy aspoň dve. Tentokrát som sa rozhodla pre kakao a orechy.
Kysnuté záviny sú klasikou, ktorú milujú všetci členovia našej rodiny. Najradšej ich robím cez víkend, kedy si ich môžem užiť na raňajky, no výborné sú aj počas dňa ako rýchla desiata. Plnky mením a zvyčajne volím vždy aspoň dve. Tentokrát som sa rozhodla pre kakao a orechy.
Vždy, keď chcem sladký a dobrý dezert, volím niečo rýchle, jednoduché a tradičné, s čím viem, že budem mať úspech u všetkých členov rodiny. Stávkou na istotu je štrúdľa – najradšej mám túto z cesta z kyslej smotany, no teraz som robila záviny a nemohla som urobiť lepšie.
Záviny nechajte vychladnúť a pred podávaním ich poprášte cukrom. Mne trochu praskli, pretože som ich dosť naplnila, ale inak je cesto veľmi chutné a dobre sa s ním pracuje. Plus chutí nadýchane a mäkko aj na druhý či tretí deň. Koláč stačí dať len do nádoby s pevným uzáverom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste