NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Dokonalo krehké hovädzie kúsky na šťave so špenátom.
Dokonalo krehké hovädzie kúsky na šťave so špenátom.
Recept Dokonalo krehké hovädzie kúsky na šťave so špenátom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Nedávno som nevedela, čo na obed. V chladničke som objavila hovädzie, a tak som s ním mierne zaexperimentovala. Naservírovala som k nemu varené zemiaky a špenát, čím vznikla dokonalá kombinácia, ktorú si doma každý zamiloval. Určite vyskúšajte. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.3.2025

Dokonalo krehké hovädzie kúsky na šťave so špenátom.

Nedávno som nevedela, čo na obed. V chladničke som objavila hovädzie, a tak som s ním mierne zaexperimentovala. Naservírovala som k nemu varené zemiaky a špenát, čím vznikla dokonalá kombinácia, ktorú si doma každý zamiloval. Určite vyskúšajte. Autor: Ivana Reisingerová

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

600 g
hovädzie plece
1 lyžica
masť
2 ks
veľká cibuľa
1 ks
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa potreby
vývar

Špenát:

1 lyžica
maslo
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
podľa potreby
špenát
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
1 a 1/2 dcl
smotana na varenie
2 ks
žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Hovädzie mäso je šťavnaté a dá sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Nehovoriac o tom, že k nemu môžete naservírovať aj mnohé prílohy. Ja mám najradšej varené zemiaky, ktoré som pripravila aj tentokrát.

  1. Mäso nakrájame na kocky a sprudka opečieme na masti. Keď si všimneme, že je hotové, dáme ho nabok.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a začneme smažiť. Keď chytí farbu, pridáme cesnak nakrájaný na tenšie plátky, vrátime mäso a všetko okoreníme a osolíme podľa chuti.
  3. K mäsu prilejeme vývar a dusíme, kým nie je úplne mäkké.
  4. Špenát: Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Osmažíme ju na masle, pridáme cesnak a špenát (ja som použila mrazený). Osolíme, okoreníme a dusíme približne 10 minút. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky, premiešame a necháme variť ešte aspoň 2 minúty.

K mäsu podávajte prílohu podľa svojich preferencií. Najlepšie sú varené zemiaky, ktoré nemajú príliš výraznú chuť, no vyskúšať môžete aj pečené. A ak by ste si z hovädzieho chceli pripraviť niečo iné, vyskúšajte tento recept na hovädzie plátky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár