NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Dokonalé sviatočné raňajky – famózny pudingový koláč s extra čokoládovou náplňou.
Dokonalé sviatočné raňajky – famózny pudingový koláč s extra čokoládovou náplňou.
Recept Dokonalé sviatočné raňajky – famózny pudingový koláč s extra čokoládovou náplňou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Čokoládové pudingové záviny sú ako stvorené na sviatočné raňajky. Potešia vás nadýchaným cestom a sladkou pudingovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku. Ak si ich chcete pripraviť počas Vianoc alebo kedykoľvek cez rok, vyskúšajte tento recept. Je skutočne skvelý.

Petra Bittnerová    ·   24.12.2024

Dokonalé sviatočné raňajky – famózny pudingový koláč s extra čokoládovou náplňou.

Čokoládové pudingové záviny sú ako stvorené na sviatočné raňajky. Potešia vás nadýchaným cestom a sladkou pudingovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku. Ak si ich chcete pripraviť počas Vianoc alebo kedykoľvek cez rok, vyskúšajte tento recept. Je skutočne skvelý.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
polohrubá múka
350 ml
mlieko
42 g
droždie
4 lyžice
cukor
7 lyžíc
olej
štipka
soľ
2 ks
žĺtky (na potretie)

Náplň:

2 ks
kakaový puding (prášok)
3 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
500 ml
mlieko
200 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Čokoládový pudingoš patrí medzi moje obľúbené. Naraz robím vždy rovno tri záviny, pretože sa okamžite zjedia. Zvyčajne si z nich dáme na raňajky, desiatu a neskôr aj na večeru. Kysnuté cesto je mäkké a vláčne aj o niekoľko dní. Koláč je len potrebné skladovať v uzatvárateľnej nádobe.

  1. Do 100 ml vlažného mlieka dáme lyžicu múky, lyžičku cukru a droždie, ktoré nadrobíme.
  2. Hotový kvások pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme pevné cesto, ktoré umiestnime na teplé miesto a necháme kysnúť aspoň hodinu.
  3. Kým nám cesto kysne, pripravíme si pudingovú plnku. Čokoládový puding uvaríme klasickým spôsobom spolu s cukrami a kakaom. Aby však bola plnka hustejšia, znížime množstvo mlieka na polovicu (namiesto 1 litra použijeme len 500 ml). Keď je puding hotový, primiešame doň maslo a za stáleho miešania necháme vychladnúť.
  4. Cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré vyvaľkáme, naplníme pudingovou plnkou a zatočíme. Následne ich už len prepletieme, potrieme žĺtkom a necháme podkysnúť ešte 10 minút.
  5. Pripravené koláče vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C, a pečieme približne 30 minút.

Po upečení necháme pudingové koláče vychladnúť a potom ich krájame na tenšie alebo hrubšie pásiky (podľa svojich preferencií) a dekorujeme ich práškovým cukrom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár