NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.
Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.
Recept Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Cesto zo šľahačky je úžasne jemné a krehké. Najskôr som myslela, že pripravím štrúdľu z klasického lístkového cesta, ale som rada, že som sa odhodlala do prípravy tohto šľahačkového.

Mineralka Mineralka    ·   21.12.2020

Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.

Cesto zo šľahačky je úžasne jemné a krehké. Najskôr som myslela, že pripravím štrúdľu z klasického lístkového cesta, ale som rada, že som sa odhodlala do prípravy tohto šľahačkového.

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
200 g
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
2 PL
ocot
štipka
soľ
na naplnenie
jablká
na posypanie
škorica
na osladenie
cukor
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto spojíme v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať aspoň 30 minút.
  2. Potom cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme na tenší plát.
  3. Do stredu, kde budeme vrstviť jablká nasypeme trochu strúhanky. Na strúhanku navrstvíme nastrúhané jablká, posypeme ich cukrom a škoricou podľa chuti.
  4. Kraje nakrájame na prúžky a striedavo ich prekladáme, aby sa vytvorila krásna štrúdľa. Opatrne preložíme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
  5. Pečieme pri teplote 200 st. asi pol hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Dupro    ·   29.3.2020   ·   Odpovedať   ·  

Recept hrůza. Těsto bylo tvrdé, nechutné. Škoda ingrediencí, času a energie. Absolutně nedoporučuji.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár