NajRecept.sk Dezerty Múčniky Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami
Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami
Recept Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

V stredu som si vymyslela, že poteším svoje deti, manžela, rodičov a susedov touto luxusnou pochúťkou. Áno, surovín je veľa, robila som z trojnásobnej dávky z pôvodného receptu, aby sa pre každého ušlo. Chuťovo to je nebíčko v papuľke. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   19.5.2021

Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami

V stredu som si vymyslela, že poteším svoje deti, manžela, rodičov a susedov touto luxusnou pochúťkou. Áno, surovín je veľa, robila som z trojnásobnej dávky z pôvodného receptu, aby sa pre každého ušlo. Chuťovo to je nebíčko v papuľke. Autor: Petra

105 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 l
mlieko
2 dcl
olej
6 ks
žĺtok
800 g
hladká múka
20 lyžičiek
cukor
štipka
soľ
40 g
droždie

Krém:

6 bal.
vanilkový puding
1,5 l
mlieko
6 ks
vanilkový cukor
21 lyžíc
kryštálový cukor
360 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

na potretie
vajce
na posypanie
práškový cukor
na plnenie
jahoda
Postup receptu
Vytlačiť
105 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guličky. Nerobím kvások, ale cesto rovno spracovávam v pekárni.
  2. Pripravené cesto nechám kysnúť na teplom mieste asi hodinu. Po hodine cesto rozdelím na rovnaké kúsky, ktoré vypracujem do guľôčky, guľôčku do valčeka s priemerom asi 1 cm a s dĺžkou asi 25 cm. Prehnem na polovicu a urobím vrták.
  3. Ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
  4. Plnila som pudingom, do ktorého som zašľahala mäkké maslo a urobila som aj jahodovú dreň - rozmixovala som jahody, osladila cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár