NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Dokonalé kuracie prsia s extra krémovou cesnakovou omáčkou.
Dokonalé kuracie prsia s extra krémovou cesnakovou omáčkou.
Recept Dokonalé kuracie prsia s extra krémovou cesnakovou omáčkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Kuracie mäso je jemné a šťavnaté. V spojení s krémovou cesnakovou omáčkou predstavuje ideálny nedeľný obed, ktorý je nielen chutný, ale aj veľmi rýchly. Pri sporáku tak nemusíte stáť dlhé hodiny.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   2.2.2025

Dokonalé kuracie prsia s extra krémovou cesnakovou omáčkou.

Kuracie mäso je jemné a šťavnaté. V spojení s krémovou cesnakovou omáčkou predstavuje ideálny nedeľný obed, ktorý je nielen chutný, ale aj veľmi rýchly. Pri sporáku tak nemusíte stáť dlhé hodiny.

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

3 ks
kuracie prsia
podľa potreby
soľ
podľa potreby
čierne mleté korenie
1 lyžica
oregano
3 lyžice
hladká múka
3 lyžice
nastrúhaný parmezán
1/2 lyžičky
mletý sušený cesnak
1 lyžička
mletá červená paprika
podľa potreby
olivový olej

Omáčka:

30 g
maslo
4 strúčiky
cesnak
3 lyžičky
hladká múka
2 lyžičky
horčica
350 – 400 ml
kurací vývar
150 ml
smotana na varenie
podľa potreby
soľ
podľa potreby
mleté čierne korenie
30 g
strúhaný tvrdý syr (napr. Emmentaler)
10 g
strúhaný parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Máte radi kuracie prsia a chceli by ste ich pripraviť na trochu iný spôsob? Vyskúšajte tento recept s krémovou cesnakovou omáčkou, ku ktorému sa budete vracať pravidelne – počas víkendov aj týždňa.

  1. Kuracie prsia očistíme a prekrojíme na polovicu. Následne ich zakryjeme fóliou, opatrne vyklepeme na hrúbku 7 až 8 mm a z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme oreganom.
  2. Do misky nasypeme múku, nastrúhaný parmezán, mletý cesnak, červenú papriku a všetko zmiešame. V zmesi dôkladne obalíme kuracie prsia, ktoré následne opečieme na panvici s olivovým olejom. Mäso opekáme 5 až 6 minút z oboch strán. Keď je hotové, vytiahneme ho na tanier a odložíme na bok.
  3. Do panvice, v ktorej sme opekali mäso, dáme maslo a znížime teplotu. Keď sa rozpustí, pridáme najemno nasekaný cesnak, ktorý opekáme 1 až 2 minúty. Pridáme hladkú múku, opekáme 3 až 4 minúty a potom pridáme ešte horčicu, vývar a smotanu na varenie. Omáčku osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
  4. Omáčku necháme chvíľu povariť a následne do nej prisypeme strúhaný tvrdý syr a parmezán a vložíme hotové kuracie prsia. Varíme ďalších 5 minút a môžeme podávať.

Ku kuraciemu mäsu s cesnakovou omáčkou môžete podávať rôzne druhy príloh. Vhodná je ryža alebo zemiaky na akýkoľvek spôsob – varené aj pečené. Dokonca, pripraviť z nich môžete aj krémovú kašu.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár