NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Dokonalé kuracie fašírky so smotanou a syrom. Šťavnatý obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
Dokonalé kuracie fašírky so smotanou a syrom. Šťavnatý obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
Recept Dokonalé kuracie fašírky so smotanou a syrom. Šťavnatý obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tak šťavnaté syrovo-kuracie fašírky som už dávno nejedla. A môžem povedať, že mali veľký úspech nielen u mňa, ale aj u ďalších členov rodiny. Recept je pritom veľmi jednoduchý. Vhodný je tak aj ako rýchly obed počas hektického dňa.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   12.12.2024

Dokonalé kuracie fašírky so smotanou a syrom. Šťavnatý obed, ktorý bude chutiť celej rodine.

Tak šťavnaté syrovo-kuracie fašírky som už dávno nejedla. A môžem povedať, že mali veľký úspech nielen u mňa, ale aj u ďalších členov rodiny. Recept je pritom veľmi jednoduchý. Vhodný je tak aj ako rýchly obed počas hektického dňa.

25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Fašírky:

100 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
800 g
mleté kuracie mäso
40 g
strúhanka
40 g
parmezán
2 lyžičky
Worcester omáčka
2 lyžice
kečup
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1 ks
vajce
2 lyžice
olivový olej
podľa potreby
olej na vymazanie

Na zaliatie:

300 g
smotana na varenie
2 – 3 lyžice
kyslá smotana
1 lyžica
kečup
1/2 lyžičky
soľ
250 g
polotvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Máte chuť na niečo dobré, no nechcete stáť pri sporáku dlhé hodiny? Tieto syrovo-kuracie fašírky sú tou najlepšou voľbou. Stačí len zmiešať niekoľko ingrediencií dokopy, vytvoriť stredne veľké guľôčky a dať piecť. Výborný a sýty obed či večeru tak budete mať hotovú v priebehu niekoľkých minút.

  1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a pridáme k mletému kuraciemu mäsu.
  2. K mäsu následne pridáme ešte strúhanku, nastrúhaný parmezán, Worcester omáčku, kečup, mleté čierne korenie, soľ, rozšľahané vajce, olivový olej a všetko spojíme rukami.
  3. Z pripravenej mäsovej zmesi si začneme postupne odoberať menšie kúsky a tvarovať ich do fašírok. Aby sa nám so zmesou dobre pracovalo, pred každým vytvarovaním fašírky si namočíme ruky do vody. Hotové fašírky umiestnime do zapekacej misy, ktorú sme vymazali olejom.
  4. V samostatnej mise zmiešame smotanu na varenie spolu s kyslou smotanou, kečupom a soľou. Pripravenou smotanovou zálievkou polejeme fašírky tak, aby boli úplne celé zakryté a následne ich ešte posypeme nastrúhaným polotvrdým syrom.
  5. Pripravené fašírky dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 200 až 210 °C. Pečieme približne 35 až 40 minút.

Hotové fašírky podávame s prílohou podľa chuti. Vhodné sú varené zemiaky alebo pokojne aj ryža. Výsledný pokrm nie je suchý, a to najmä vďaka smotane, ktorá zaručuje jeho šťavnatosť a výbornú chuť.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár