NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Dokonalé hubové rizoto ako z reštaurácie? Do receptu pridajte maslo a trochu vína.
Dokonalé hubové rizoto ako z reštaurácie? Do receptu pridajte maslo a trochu vína.
Dokonalé hubové rizoto ako z reštaurácie? Do receptu pridajte maslo a trochu vína.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Rizoto je obľúbeným pokrmom najmä vďaka jednoduchej príprave a skvelej chuti. Pridať doň môžete čokoľvek vrátane zeleniny, mäsa či húb. Ak ste dostali chuť na jeho krémovú verziu, máme pre vás recept, pomocou ktorého získate výsledok ako z reštaurácie.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.9.2024

Dokonalé hubové rizoto ako z reštaurácie? Do receptu pridajte maslo a trochu vína.

Rizoto je obľúbeným pokrmom najmä vďaka jednoduchej príprave a skvelej chuti. Pridať doň môžete čokoľvek vrátane zeleniny, mäsa či húb. Ak ste dostali chuť na jeho krémovú verziu, máme pre vás recept, pomocou ktorého získate výsledok ako z reštaurácie.

15 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
ryža
200 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa
3 štrúčiky
cesnak
500 ml
vývar
55 g
maslo
3 lyžice
olej
125 ml
suché biele víno
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Na krémové rizoto môžete použiť akékoľvek huby, ktoré doma práve máte. Výborne chutia ako tie, ktoré ste nazberali v lese, napríklad dubáky, tak aj kupované šampiňóny. Na rozdiel od bežného zeleninového rizota je krémové o niečo ťažšie. Ideálne je preto skôr na obed.

  1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na panvici s trochou oleja.
  2. Huby očistíme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli a cesnaku. Chvíľu restujeme a pridáme ryžu, ktorú sme si predtým prepláchli vodou.
  3. Keď je ryža mierne opečená, zalejeme ju 1/3 vývaru a počkáme, kým sa celý vstrebe. Ak je to potrebné, postupne pridávame ďalší vývar.
  4. Rizoto osolíme a okoreníme. Zmiernime plameň a zalejeme ho vínom.
  5. Keď ryža zmäkne, pridáme maslo a všetko dobre premiešame. Pred podávaním môžeme rizoto ozdobiť parmezánom alebo iným druhom syra.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár