NajRecept.sk Sladké jedlá Žemľovka Dokonalá žemľovka z vianočky, s hrozienkami a tvarohom. Jedlo z detstva, ktoré deti zbožňujú.
Dokonalá žemľovka z vianočky, s hrozienkami a tvarohom. Jedlo z detstva, ktoré deti zbožňujú.
Recept Dokonalá žemľovka z vianočky, s hrozienkami a tvarohom. Jedlo z detstva, ktoré deti zbožňujú.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

U nás dnes nasladko. Ostala vianočka ešte spred dvoch dní, tak som vykúzlila takýto sladký obed. Ostane aj na večeru. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   13.4.2023

Dokonalá žemľovka z vianočky, s hrozienkami a tvarohom. Jedlo z detstva, ktoré deti zbožňujú.

U nás dnes nasladko. Ostala vianočka ešte spred dvoch dní, tak som vykúzlila takýto sladký obed. Ostane aj na večeru. Autor: Milka

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
vianočka
6 ks
vajce
600 ml
mlieko
7 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
50 g
hrozienka
1 l nastrúhané
jablko
500 g
tvaroh
100 ml
olje
150 g
maslo
podľa chuti
škoricový cukor
trochu
strúhanka

Sneh:

6 ks
bielok
5 lyžíc
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Vianočku pokrájame na plátky. Do väčšej nádoby si pripravíme mlieko, žĺtky, cukor, vanilku a olej. Rozhabarkujeme to a rozdelíme na polovicu.
  2. Do prvej polovice postupne namáčame plátky vianočky, nech trochu nasiakne a ukladáme ich do vyššieho plechu, ktorý sme vymastili a vysypali strúhankou. Ak sa nám nálev zvýši, polejem ním ešte vianočku.
  3. Na vianočku potom navrstvíme tvaroh, ktorý posypeme vanilkou. Na tvaroh ukladáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom, vanilkou a škoricou.
  4. Posledná vrstva bude druhá vianočka, ktorú máčame v druhej polovici mlieka so žĺtkami a ukladáme na jablká.
  5. Povrch pokladieme tenkými plátkami masla, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút pri 180°. Potom žemľovku vyberieme, natrieme na ňu sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru a dopečieme ešte 15 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár