NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Dnes vyskúšaný recept na výborné snehové košíčky plnené tvarohovým krémom.
Dnes vyskúšaný recept na výborné snehové košíčky plnené tvarohovým krémom.
Dnes vyskúšaný recept na výborné snehové košíčky plnené tvarohovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Každý košíček je starostlivo vytvarovaný z krehkého, jemne sladkého cesta, ktoré po upečení dosahuje dokonalú zlatistú farbu. Srdce týchto košíčkov tvorí bohatý, jemný tvarohový krém. Tento krém je lahodne hladký, s vyváženou sladkosťou a príjemnou sviežosťou citrónovej kôry. Tieto košíčky sú nielen vizuálne atraktívne, ale ich chuť je tak úžasná, že si ich susedia nevedeli vynachváliť a požiadali o recept. Sú ideálnou voľbou pre vianočné oslavy, kde každé sústo prináša radosť a spokojnosť.

Karambola Karambola    ·   6.12.2023

Dnes vyskúšaný recept na výborné snehové košíčky plnené tvarohovým krémom.

Každý košíček je starostlivo vytvarovaný z krehkého, jemne sladkého cesta, ktoré po upečení dosahuje dokonalú zlatistú farbu. Srdce týchto košíčkov tvorí bohatý, jemný tvarohový krém. Tento krém je lahodne hladký, s vyváženou sladkosťou a príjemnou sviežosťou citrónovej kôry. Tieto košíčky sú nielen vizuálne atraktívne, ale ich chuť je tak úžasná, že si ich susedia nevedeli vynachváliť a požiadali o recept. Sú ideálnou voľbou pre vianočné oslavy, kde každé sústo prináša radosť a spokojnosť.

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Základ

14 ks
maslové sušienky
100 g
zmäknuté maslo

Krém

250 g
jemný tvaroh
100 g
práškový cukor
2 ks
vajce
200 g
kyslá smotana

Na polevu

50 g
čokoláda
kúsok
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Začnite tým, že v mixéri rozmixujete maslové sušienky na jemný prášok. Následne tento prášok presypte do misky a zalejte rozpusteným maslom. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne jednotná zmes. Túto zmes potom lyžicou rozdeľujte do malých papierových košíčkov určených na pečenie a pevne ju utlačte na dno, čím vytvoríte sušienkový základ. Teraz sa môžete venovať príprave náplne.
  2. Vezmite mäkký tvaroh a umiestnite ho do hlbšej misy. K tvarohu pridajte kyslú smotanu, vajce a cukor a všetko spolu vyšľahajte, až kým nevznikne nadýchaný krém. Tento krém potom rovnomerne rozdeľte do košíčkov s už pripraveným sušienkovým základom. Pečte v predhriatej rúre na 160 °C približne 20 minút.
  3. Po dopečení dezertov ich vyberte z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť. Medzitým si pripravte čokoládovú polevu.
  4. Rozpustite čokoládu spolu s malým kúskom masla, dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká poleva. Túto polevu potom nalejte na povrch vychladených košíčkov. Nechajte ich v chladničke tuhnúť, aby poleva stuhla.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár