NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Dajte zbohom kalorickej tatarke. Pripravte si ľahšiu verziu, ktorá je na nerozoznanie od kupovanej.
Dajte zbohom kalorickej tatarke. Pripravte si ľahšiu verziu, ktorá je na nerozoznanie od kupovanej.
Recept Dajte zbohom kalorickej tatarke. Pripravte si ľahšiu verziu, ktorá je na nerozoznanie od kupovanej.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Dostali ste chuť na tatársku omáčku, no doma žiadnu nemáte? Alebo sa vám zdá, že tá kupovaná má príliš veľa kalórií? Vyskúšajte tento recept na výbornú, no pritom odľahčenú verziu s bielym jogurtom a kyslou smotanou.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.1.2025

Dajte zbohom kalorickej tatarke. Pripravte si ľahšiu verziu, ktorá je na nerozoznanie od kupovanej.

Dostali ste chuť na tatársku omáčku, no doma žiadnu nemáte? Alebo sa vám zdá, že tá kupovaná má príliš veľa kalórií? Vyskúšajte tento recept na výbornú, no pritom odľahčenú verziu s bielym jogurtom a kyslou smotanou.

10 min
Čas prípravy
Suroviny
2 ks
kyslá smotana
2 ks
biely jogurt
4 ks
kyslá uhorka
1 ks
cibuľa
3 lyžice
horčica
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy

Domáca tatárska omáčka je ľahká a dobrá. Servírovať ju môžete k mäsu aj zemiakom pripraveným na rôzne spôsoby. Ak by ste doma nemali biely jogurt, nahraďte ho jemným tvarohom. Ten zaistí, že omáčka bude mať krémovú konzistenciu.

  1. Ako prvé si pripravíme cibuľu a uhorky, ktoré nakrájame nadrobno.
  2. Smotanu zmiešame s jogurtom a horčicou a pridáme uhorky s cibuľou.
  3. Hotovú tatársku omáčku ochutíme korením a vegetou, znova premiešame a vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

Tatársku omáčku môžete používať ako klasickú kupovanú. Ak nechcete, aby napáchla od ďalších potravín v chladničke, dajte ju do skleneného pohára alebo inej uzatvárateľnej nádoby, kde vám vydrží niekoľko dní.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár